Grootaandeelhouder Waberer’s doet aandelen van de hand • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Grootaandeelhouder Waberer’s doet aandelen van de hand

Grootaandeelhouder Mid Europa Partners wil van zijn aandelen in logistiek dienstverlener Waberer’s af. Waberer’s laat weten dat Mid Europa 24 procent van zijn aandelen verkocht heeft aan Trevelin Holding, onderdeel van de Indotek Groep.

Daarbij heeft Mid Europa aan Indotek een optie aangeboden om ook de overgebleven 47,99 procent van Mid Europa’s aandelen in Waberer’s over te nemen. De transacties moeten eerst goedgekeurd worden door mededingingsautoriteiten en worden naar verwachting aan het einde van Q1 in 2021 afgerond.

Waberer’s CEO Barna Erdélyi toonde zich blij met de nieuwe partij: “Deze transactie geeft aan dat Waberer’s nog altijd een leidende naam is in transport, warehousing en verzekeringszaken in Hongarije en Europa. We zien er naar uit om door Indotek ondersteund te worden in ons herstructureringsprogramma en samen verder te bouwen op de lange termijn. We willen nog heel lang de ruggengraat zijn van de Hongaarse logistiek en een belangrijke aanbieder van FTL-transport op de Europese markt.” Die laatste uitspraak is wel frappant, want onlangs gaf Waberer’s nog aan zich meer te willen gaan richten op contractlogistiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer