Heylen investeert in Euro Fresh Foods • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Heylen investeert in Euro Fresh Foods

FooddistributeurEuro Fresh Foods (EFF) versterkt zijn aandeelhouderschap met de investering van Heylen Group en krijgt daarmee een bijkomende sterke langetermijnaandeelhouder aan boord. Samen met de huidige aandeelhouder Think2Act en het management zal Heylen Group de toekomstige groei van de onderneming ondersteunen.

Euro Fresh Foods is de toonaangevende distributiepartner voor gevestigde Europese zuivelproducenten en supermarktketens. Het bedrijf werd opgericht door de familie Goossens in 1945 en heeft inmiddels meer dan 75 jaar expertise in de logistiek van de koudeketen en daarmee uiterst solide partnerschappen opgebouwd in de hele waardeketen van de zuivelsector.

EFF brengt een breed assortiment zuivelproducten op de markt, afkomstig van meer dan 30 Europese leveranciers. De onderneming heeft een duidelijke go-to-market strategie en is gespecialiseerd in het sourcen van huismerken en C-merken voor foodretailers en foodserviceklanten om hun zuivelaanbod en marktpositie  te versterken.

De bestaande aandeelhouders werden geadviseerd door PwC M&A.

Jo Breesch, Think2Act: “Als we terugkijken op de voorbije 10 jaar van onze samenwerking met Euro Fresh Foods, zijn we erg trots op ons traject en de groei die we met de familie Goossens gerealiseerd hebben. We kijken er erg naar uit om onze krachten te bundelen met Heylen Group om Euro Fresh Foods naar het volgende niveau te tillen.”

Seppe Onsea, Heylen Group: “We zijn bijzonder verheugd om het partnership aan te gaan met Think2Act en het managementteam om één van de meest toonaangevende distributeurs en categorieleiders in het private label zuivel segment verder uit te bouwen. De voorbije jaren heeft de familie Goossens samen met Think2Act het productportfolio aanzienlijk uitgebreid en een uiterst efficiënte logistieke speler in de koudeketen gecreëerd. Samen zullen we nu verder bouwen op deze sterke basis om de positie van Euro Fresh Foods in Europa te versterken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer