Ga naar hoofdinhoud

Hyzon in zwaar weer

Komende maandag, 15 augustus, zou truckfabrikant Hyzon Motors haar financiële resultaten over Q2 van dit jaar bekend moeten maken, maar dat gaat niet gebeuren. Er is een reeks kwesties die zorgen dat Hyzon eerst op orde op zaken moet stellen. Dat betreft ook Hyzon Motors Europe, de joint venture met Holthausen.

Afgelopen week maakte Hyzon Motors bekend dat er diverse zaken in haar bedrijfsvoering niet kloppen. Rond de activiteiten van Hyzon in China zouden problemen zijn met de timing van bekendmaking van omzet. Een door de raad van bestuur aangestelde speciale commissie voert in samenwerking met externe adviseurs een onafhankelijk onderzoek uit om deze en andere bestuurs- en nalevingskwesties aan te pakken. 

Ook heeft Hyzon Motors ‘operationele inefficiënties’ vastgesteld bij Hyzon Motors Europe, de Europese joint venture van de onderneming met Holthausen. Die zouden ervoor zorgen dat de Europese tak van Hyzon moeite heeft met het produceren en leveren van voertuigen. De Raad van Bestuur heeft een extern adviesbureau in de arm genomen om de Raad en het management bij te staan bij de herbeoordeling van de wereldwijde strategie en activiteiten van Hyzon. Een herstructurering van de activiteiten in Europa behoort tot de mogelijkheden, zo zeggen beursanalisten.

“Wij zijn ons bewust van de ernst van deze ontwikkeling en werken er met de hulp van externe juridische en financiële adviseurs hard aan om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Als gevolg van deze bevindingen kan niet langer worden vertrouwd op eerder door de onderneming uitgegeven financiële verklaringen en richtlijnen”, zo verklaart Hyzon Motors het uitblijven van de kwartaalcijfers.

In reactie op de verklaring van Hyzon Motors kelderde de beurswaarde van het bedrijf.

Hyzon Motors Europe kon aan TTM.nl desgevraagd geen commentaar geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer