Ga naar hoofdinhoud

Iveco leent half miljard euro voor verdere ontwikkeling trucktechniek

De Europese InvesteringsBank (EIB) verleent Iveco Group een bedrag van 500 miljoen euro voor de ontwikkeling van duurzame en efficiënte trucktechniek. Iveco gaat het geld in 2025 besteden.

De in Turijn ondertekende lening van 450 miljoen euro is de eerste tranche van de in totaal 500 miljoen euro die door de Raad van Bewind van de EIB is goedgekeurd. De lening, met een aflossingsschema van 8 jaar, zal binnenkort volledig worden opgenomen. Met de middelen die de EIB ter beschikking stelt, kan Iveco  innovatieve technologieën en architecturen ontwikkelen op het gebied van elektrische aandrijving. De Iveco Group zal ook de efficiëntie, veiligheid, het rijcomfort en de productiviteit verhogen door de verdere ontwikkeling van oplossingen voor autonoom rijden, digitalisering en connectiviteit van voertuigen. De EIB-investeringen zullen niet alleen bijdragen aan de verbetering van elektrische en brandstofcelvoertuigen, maar ook aan de verlaging van de productiekosten en de operationele kosten van de producten en diensten, waardoor een bredere marktpenetratie van deze nieuwe technologieën mogelijk wordt.

De investeringen zullen worden gedaan tot eind 2025, voornamelijk in Italië ̶ specifiek in de fabrieken van Iveco Group in Turijn en Foggia  ̶  maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Zwitserland.

Gilles Badot, EIB Director Operations in Italië: “Investeren in projecten die de ontwikkeling van duurzame mobiliteit bevorderen is essentieel voor het versneld koolstofvrij maken van de transportsector, die verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de CO2-uitstoot in Europa. Deze transactie met de Iveco Groep toont niet alleen de sterke betrokkenheid van de EIB bij de klimaattransitie, maar draagt ook bij aan de bevordering van innovatie en werkgelegenheid in Italië en Europa.”

Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group, licht toe: “Deze belangrijke financiering van de EIB toont vertrouwen in het vermogen van Iveco Group om duurzame mobiliteit te bevorderen en in onze voortdurende inspanningen om de koolstofvoetafdruk van de transportsector te verminderen. Het stelt ons in staat om de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologieën en oplossingen te versnellen die essentieel zijn voor onze strategische visie en de toekomst van transport.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer