J.H. van der Heijden verhuist naar nieuw bedrijfspand in Hoensbroek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

J.H. van der Heijden verhuist naar nieuw bedrijfspand in Hoensbroek

Transportonderneming Van der Heijden betrok onlangs haar nieuwe bedrijfspand in Hoensbroek. De oude locatie in Wahlwiller was te klein en te gedateerd geworden. Het nieuwe duurzame gebouw met daarin kantoor- en vergaderruimten, opslagruimten voorzien van een laad- en loskade, een bedrijfshal voor vrachtwagenonderhoud en een wasstraat oogt open en esthetisch eenvoudig.

Daarnaast beschikt het zwarte gebouw over mooie elementen als grote ramen en een architectonisch fraai schuin geveldeel. Het ontwerp is van architect Eva Aberle van AIDA, het Belgisch Limburgse bouwbedrijf Mathieu Gijbels bouwde het in 9 maanden tijd. In totaal is er een investering van ruim 3 miljoen euro mee gemoeid met het pand dat momenteel plaats biedt aan 30 werknemers.

 “Groei was op de voormalige locatie niet meer mogelijk. De nieuwbouw is daarentegen toekomstbestendig, zowel qua duurzaamheid als uitbreiding”, geeft Hans Van kan, directeur bij J.H. van der Heijden Internationale Transporten aan. “Op het dak liggen zonnepanelen die de voorzieningen in het hele pand van elektriciteit voorzien, waaronder de vloerverwarming in de entreehal, kantoren en bedrijfshal. Onder andere hierdoor is het pand energieneutraal. Het opgevangen regenwater wordt hergebruikt in de wasstraat. Met waterreservoirs van 30.000 liter hebben we voldoende water om het hele jaar door de vrachtauto’s te kunnen wassen. Daarnaast zorgen de grote raampartijen, dakvensters en lichtstraten in de bedrijfshal voor optimaal gebruik van daglicht’. Doordat er ruim voldoende uitbreidingsmogelijkheden zijn, zoals de kantoorruimten die kunnen worden verdubbeld in grootte op de huidige parkeerplaats, is er een toekomstige forse groei in personeel mogelijk. ‘Die zullen we dan werven in de regio. Ook hebben we al rekening gehouden met toekomstige benodigde voorzieningen, waaronder een bovenloopkraan. Bovendien ligt deze locatie nabij uitvalswegen, met name richting Zwitserland, onze belangrijkste bestemming. Op deze locatie kunnen we dan ook de komende 25 jaar vooruit.”

Dave Beuten, algemeen directeur bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit het Belgisch Limburgse Oudsbergen: “Het vorige bedrijfspand bouwden we ook al voor Van der Heijden. Dat voerden we toen succesvol uit. 20 Jaar later mochten we weer meedingen en bouwden we een duurzaam en gebruiksvriendelijk gebouw. Het bouwproces kende de nodige uitdagingen waardoor we extra fier zijn dat de klant opnieuw tevreden is met het eidresultaat. Dat is toch waar we het allemaal voor doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer