‘Jost Group pleegde fraude voor meer dan 65 miljoen euro’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Jost Group pleegde fraude voor meer dan 65 miljoen euro’

De Belgische logistiek dienstverlener Jost Group ligt zwaar onder vuur van de Belgische autoriteiten. De onderzoeksrechter in Luik zei dinsdag op de zitting dat de fraude rond social dumping van Jost Groop een bedrag van meer dan 65 miljoen euro bedraagt. Dat melden diverse Belgische media.

Volgens de rechter heeft Jost Group social dumping tot strategie verheven en wordt het bedrijf verdacht van belastingfraude, witwassen van geld en mensenhandel.

Tijdens de zitting noemde de rechter dat er alleen al tussen 2014 en 2017 voor een bedrag van 45 miljoen euro aan rechtmatig loon niet was uitbetaald. Ook ontdook Jost Group voor 20 miljoen euro aan sociale premies. Om bewijs te verkrijgen tegen Jost Group infiltreerde een politie-agent als chauffeur bij Jost Group. Hij moest soms 18 uur lang achter het stuur zitten en bijna twee maanden in zijn voertuig verblijven. De Belgische justitie schat in dat er 950 personen slachtoffer zijn geworden van de mensenhandelpraktijken van Jost Group.

In een poging Jost Group aan te pakken wilde de rechter 350 vrachtwagens van het bedrijf stilzetten en confisqueren. Dat is tot op heden nog niet gelukt. Jost Group verweerde zich eerder tegen de beschuldigingen maar hult zich nu in stilte.

3 reacties op “‘Jost Group pleegde fraude voor meer dan 65 miljoen euro’

 • Didier de Waele

  Deze bedrijven moeten direct een halt toegeroepen worden,
  want ze conccureren de markt kapot, ze moeten en verbod krijgen om zaken te doen.
  Opdrachtgevers zoals Borealis etc. moeten maar eens beter gaan nadenken om met zulke bedrijven in zee te gaan, tevens als de veiligheid zo hoog is op het terrein.
  Waarom screent personeelszaken hun personeel niet hierop, lekker hoog veiligheid…

 • Chauffeur

  Zo is er een transportbedrijf in Limburg “verkocht” aan Jost. Momenteel worden de Nederlandse chauffeurs weggepest. Zij zijn namelijk te duur. Schofterige situatie daar.

 • frank augustyns

  Iets wat wij, chauffeurs, de domsten onder de allerdomsten, al jaaaaaren weten, komt het belgisch overbetaald politiek gepeupel nu pas achter. Schande voor de mensheid. Honderden transporteurs , met belgische chauffeurs, hebben de boeken moeten dichtdoen, tienduizenden chauffeurs hebben aan de dop gestaan (ja wel, waardig gepeupel, technische werkloos is ook doppen) terwijl joost met z’n RSZ vrije oostblokslaven een prijzenslag in de bananenrepubliek Belgie neerpootte. Dringend het Belgisch politiek gepeupel vervangen door Roemenen, met een maandloontje van 225€ en met z’n tienen tegelijk op een éénkamerappartementje laten logeren…. Het Belgisch politiek gepeupel zou nogal op z’n achterste poten gaan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer