Karlis Kirsis wordt CLO bij GXO Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Karlis Kirsis wordt CLO bij GXO Logistics

Logistiek dienstverlener XPO Logistics heeft Karlis Kirsis aangesteld als Chief Legal Officer van GXO Logistics, Inc., de voorgenomen spin-off van de logistieke activiteit van XPO. Karlis Kirsis is op het ogenblik Senior Vice President en European Chief Legal Officer van XPO Logistics Europe. Hij wordt verantwoordelijk voor juridische en de nalevingsfuncties van GXO, evenals corporate governance, beheer van geschillen en handelsaangelegenheden. XPO is al langer bezig om haar nieuwe managementteam voor GXO samen te stellen.

Na zijn komst bij XPO in 2016 als Vice President en Corporate & Securities Counsel, werd Karlis Kirsis later Senior Vice President en Corporate Counsel van het bedrijf. Daarvoor werkte hij 10 jaar in New York en Londen als Senior Corporate Associate van Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, waar hij internationale fusies en acquisities en financiële bedrijfstransacties heeft begeleid. Karlis Kirsis is gediplomeerd doctor in de rechten van de New York University School of Law en heeft een bachelorgraad van het Amherst College.

Karlis Kirsis

Brad Jacobs, Chairman en Chief Executive Officer van XPO Logistics, zegt: “Karlis heeft een brede ervaring in bedrijfs- en juridische omgevingen van wereldformaat, met name bij logistieke bedrijven. Dat is van belang voor GXO, waar hij zal bijdragen tot het in lijn brengen van de juridische werking met de strategische doelstellingen van het bedrijf.”

Zoals eerder aangekondigd, zal XPO naar verwachting op 2 augustus 2021 haar logistieke activiteit verzelfstandigen onder de vorm van een afzonderlijke beursgenoteerde vennootschap. Als grootste pure-play contractlogistieke leverancier ter wereld zal GXO perfect zijn geplaatst om in te spelen op de drie belangrijke drijvende factoren in de logistieke sector: de groei van de e-commerce, de stijgende vraag naar automatisering bij klanten en de snel opkomende trend naar uitbesteding van supply chain diensten. De toekomstige activiteit van GXO omvat momenteel nagenoeg 885 logistieke locaties in 27 landen.

XPO beoogt zijn logistieke segment op 2 augustus 2021 af te splitsen en twee pure-play-industrie-bedrijven te creëren. Door de splitsing zullen twee onafhankelijke openbare bedrijven ontstaan met verschillende investeringsidentiteiten en dienstenaanbod in uitgestrekte adresseerbare markten. GXO wordt de grootste pure-play contractlogistiekdienstverlener ter wereld, en XPO wordt een toonaangevende leverancier van transportdiensten, voornamelijk less-than-truckload ladingen en vrachtwagenmakelaardij. De voltooiing van de spin-off is onderworpen aan verschillende voorwaarden, en er kan geen garantie worden gegeven dat de transactie zal plaatsvinden of, als deze plaatsvindt, de voorwaarden of timing ervan. Bezoek gxo.com voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer