Managementwissel bij Nedcargo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Managementwissel bij Nedcargo

Jurgen Mook is met ingang van 1 juli jl. de nieuwe CEO van Nedcargo Logistics. Mook, tot nu toe COO bij de logistiek dienstverlener, neemt de dagelijkse leiding over van oprichters Diederik-Jan Antvelink en Roderick de la Houssaye.

Nedcargo heeft de coronacrisis gebruikt om het bedrijf anders vorm te geven. “De directie, financiële administratie, personeelszaken, kwaliteitsmanagement en ICT zijn inmiddels gecentraliseerd in Nederland. Vanuit hier worden alle divisies centraal aangestuurd. Het managementteam is ook sterker geworden en Jurgen Mook heeft de operationele en dagelijkse leiding overgenomen”, laat het management in een nieuwsbrief weten.

Jurgen Mook

“Jurgen Mook heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij Nedcargo kan runnen en een duidelijke koers kan varen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuwe CFO die samen met Jurgen de dagelijkse directie van het bedrijf gaat vormen”, aldus Antvelink en De la Houssaye.

De oprichters trekken zich dan wel terug uit de dagelijkse leiding van het bedrijf, ze verdwijnen zeker niet. “De nieuwe vorm van Nedcargo geeft ons ruimte om weer aan nieuwe dingen te denken, zoals overnames, nieuwe diensten (bijvoorbeeld: e-commerce en Europese hubs). Dat zijn ook de zaken die wij, Diederik en Roderick, leuk vinden en altijd graag gedaan hebben. Wij zijn alweer volop aan het investeren in strategische groei. Voor ons is het daarom tijd om onze oude bezigheden weer op te pakken. Niet meer dagelijks het bedrijf te sturen, maar weer ondernemen.”

Nedcargo Logistiek Groep heeft volgens het management een duidelijk doel. “Duurzaam opereren met een gezonde marge, strategische groei in Nederland en België met de ambitie om de beste te zijn op het gebied van levensmiddelen Logistiek en forwarding. Daarvoor zal de groep zelfstandig blijven investeren in de toekomst: In nieuwe distributiecentra, digitalisering & cyber security, automatisering, kwaliteit, duurzaamheid en mensen. Wij zullen vanuit ons nieuwe kantoor in Rotterdam nieuwe diensten aanhaken. Ook geldt dit voor overnames: we maken strategische keuzes en zoeken -goed bij Nedcargo passende- collega-bedrijven om te integreren in ons bedrijf. Zo staan we sterker in de markt en kunnen we langdurig zelfstandig blijven opereren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer