Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo kondigt tariefstijging voor 2022 aan

Logistiek dienstverlener Nedcargo ziet voor de rest van 2021 en 2022 forse kostenstijgingen in haar operatie ontstaan. CEO Jurgen Mook stelt klanten in een brief alvast op de hoogte van tariefstijgingen voor 2022.

Jurgen Mook

Onderdeel van de kostenstijgingen is de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer over de weg. In twee stappen worden de lonen geïndexeerd en zijn er aanvullende afspraken gemaakt over verblijfskosten en pensioenen. “De impact hiervan op onze loonkosten is ruim 8 procent (waarvan 6.2 procent loonindexatie). Ook zien wij ons geconfronteerd met kostenstijging voor onderdelen, banden, vrachtwagens, pallets en heftrucks. Deze stijgingen varieren tussen 10 en 30 procent. Alles bij elkaar resulteren deze kostenstijgingen in een impact van 8 procent op onze totale transportkosten en nemen de kosten voor logistieke handelingen met ongeveer 9 procent toe voor het jaar 2022.”

Nedcargo signaleert ook dat krapte op de arbeidsmarkt en beschikbaarheid van vervoerscapaciteit voor structureel toenemende kosten zorgt. “Wij informeren u hier nu alvast over, omdat deze stijgingen dermate hoog zijn. Wij willen verrassingen voorkomen, zodat hier in de budgetten voor transport- en logistieke kosten in 2022 rekening mee gehouden kan worden”, schrijft Mook aan de klanten van Nedcargo. “In oktober van dit jaar, wanneer de kostenontwikkelingen en ramingen duidelijk zijn, zullen wij u de definitieve indexaties doorgeven. Deze zullen wij dan gaan verwerken in de tarieven per 1 januari 2022”, besluit Mook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer