Nikola schikt met Amerikaanse overheid • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola schikt met Amerikaanse overheid

Truckfabrikant Nikola heeft een schikkingsovereenkomst getroffen met de Amerikaanse overheid in de fraudezaak waarin het merk zich sinds vorig jaar bevindt. Nikola betaalt in totaal 125 miljoen euro om van verdere strafvervolging af te komen.

Het miljoenenbedrag wordt in vijf termijnen betaald, over een periode van twee jaar. Nikola heeft de miljoenen eind vorig jaar al apart gezet in haar jaarrekening.

Het bedrijf stelt in een verklaring: “We zijn blij dat we dit hoofdstuk kunnen afsluiten nu het bedrijf alle overheidsonderzoeken achter de rug heeft. We zullen onze strategie en visie blijven uitvoeren om ons bedrijfsplan te realiseren, inclusief het leveren van vrachtwagens aan klanten, het uitbreiden van onze productiefaciliteiten en ons verkoop- en servicenetwerk, en het uitbouwen van ons waterstofinfrastructuur-ecosysteem, inclusief waterstofproductie-, distributie- en verdeelstations.” Nikola wil, als onderdeel van de schikking, niet ingaan op de bevindingen van het onderzoek.

Nikola gaat overigens actie ondernemen om een deel van de kosten en gederfde omzet door het onderzoek te gaan verhalen op oprichter en voormalig CEO Trevor Milton. Tegen Milton persoonlijk lopen nog wel diverse onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer