Omstreden Urker transportbedrijf kan vergunning kwijt raken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Omstreden Urker transportbedrijf kan vergunning kwijt raken

Het transportbedrijf JPTrans uit Urk, dat in verband gebracht wordt met drugssmokkel naar Groot-Brittannië, raakt mogelijk haar transportvergunning kwijt. NIWO laat bureau Bibob een integriteitsonderzoek doen. Ook wethouder Geert Post ligt onder de loep, want hij is houder van de vergunning. Dat meldt de Stentor.

Dat laatste is opvallend, want Post, vader van de chauffeur die in Groot-Brittannië met drugs in de vrachtwagen werd aangehouden, vertelde in media dat hij slechts zijdelings betrokken is bij JPTrans. Dat zou in strijd zijn met de vergunningsvoorwaarden. Directeur Gerritjan Olthoff van NIWO zegt in de Stentor dat de drugsvondst en de uitlatingen van Post over zijn zeer beperkte betrokkenheid bij JPTrans reden zijn om onderzoek te doen naar eventueel misbruik van de vergunning. “Want dan voldoe je in feite niet aan de eis van vakbekwaamheid. Er moet permanent een vervoersmanager zijn die zijn vakbekwaamheid inbrengt.” Het komt overigens steeds vaker voor dat vergunningverstrekker NIWO Bibob gebruikt voor nader onderzoek bij een transportbedrijf.

Lees meer over deze zaak bij de Stentor

2 reacties op “Omstreden Urker transportbedrijf kan vergunning kwijt raken

  • Ruthger van Mourik

    Als ‘Zeer beperkte betrokkenheid’ ook een reden is voor onderzoek, dan mogen ze wel een heel groot aantal vergunninghouders onder de loep gaan nemen stille vervoermanagers genoeg!

  • Floris Ooms

    Bij dit bedrijf moet bij meer dan 5 wagens dient de leidinggevende persoon minimaal 40 uur per week daadwerkelijk aanwezig te zijn op kantoor. Tot en met 5 wagens mag de leidinggevende persoon zelf nog blijven rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer