Ook Traton-topman Renschler ruimt het veld • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook Traton-topman Renschler ruimt het veld

Het is momenteel grote schoonmaak binnen de Traton-holding. Niet alleen MAN CEO Joachim Drees vertrekt, nu gaat ook de voorzitter van de Raad van Bestuur van Traton, Andreas Renschler, de deur uit. Op 15 juli geeft hij de voorzittershamer over aan Matthias Gründler, nu nog CFO bij Traton.

Andreas Renschler

Renschler kwam in 2015 over van Daimler om de beoogde fusie van MAN en Scania in goede banen te leiden. “Andreas Renschler heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle koers van Traton. Na de succesvolle beursgang in Frankfurt en Stockholm heeft hij samen met de Raad van Bestuur de basis gelegd voor de toekomstige positie van de onderneming en ervoor gezorgd dat de onderneming, met een sterk netwerk van strategische partners, toegang heeft tot alle relevante markten”, aldus de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Traton, Hans Dieter Pötsch.

Matthias Gründler

“Met Matthias Gründler als opvolger hebben we een van de meest ervaren experts uit de branche. Bovendien kent hij het bedrijf van zijn jarenlange ervaring en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf. Hij zal deze koers nu met het hele Traton-team voortzetten”, aldus  Pötsch.

Nu Renschler, Drees en ook VW-topman Sedran allemaal moeten vertrekken, is de vraag wie de volgende is. Henrik Henriksson, CEO van Scania, kan opgelucht zijn: zijn positie staat niet ter discussie, zo laat Traton weten. Ook Christian Levin, COO en hoofd R&D, is safe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer