Raben Group neemt Bas Group over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Raben Group neemt Bas Group over

De Raben Group neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 alle aandelen van de Bas Group over.

Lorenzo Bas

Lorenzo Bas, CEO Bas Group: “We waren als familie op het punt gekomen dat we de keuze moesten maken tussen autonoom doorgroeien of ons aan te sluiten bij een grotere professionele logistiek dienstverlener. Toen Raben interesse toonde hebben we als familie besloten om de aandelen te verkopen. De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen waardoor kansen maar ook zeker bedreigingen ontstaan. Door onderdeel te zijn van een nog grotere professionele organisatie als de Raben Group zijn we als middelgrote speler minder kwetsbaar voor deze externe invloeden.” Lorenzo Bas voegt toe dat alle 250 medewerkers van de Bas Group in Nederland, Italie en Slowakije met baanbehoud meegaan naar de Raben Group.

De Raben Group is van oorsprong een Nederlands bedrijf, maar het hoofdkantoor is sinds de jaren 90 gevestigd in Poznan, in Polen. Raben bestaat inmiddels 90 jaar, is actief in 13 Europese landen, heeft meer dan 150 vestigingen, ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter aan warehouses en een jaaromzet van 1,3 miljard euro. In Nederland is Raben Group gevestigd in Oss. Door de overname van Bas Group vergroot Raben, ook een familiebedrijf, haar netwerk in Zuid-West Europa en verstevigt het haar positie op het gebied van contractlogistiek en intermodaal vervoer. De relaties en zeker ook werknemers van Bas kunnen profiteren van de mogelijkheden binnen de Raben Group.

Ewald Raben

Ewald Raben, CEO Raben Group: “De overname van de Bas Group biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Europa, uitbreiding van ons netwerk en zal onze positie in de Benelux versterken en groeikansen in Zuid-Europa vergroten.”

Enkele belangrijke criteria waar een nieuwe aandeelhouder moest voldoen waren dat men maatschappelijke verantwoordelijkheid, ethiek en integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Raben voldoet daar aan en heeft net als Bas een enorme drive om innovatief en duurzaam te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer