Rhenus neemt Wijnands-Groep over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rhenus neemt Wijnands-Groep over

Rhenus heeft 80 procent van het Belgische logistieke bedrijf Wijnands Bulk Care overgenomen en breidt daarmee haar activiteiten in de Benelux verder uit. Door de integratie van de Wijnands-vestigingen versterkt Rhenus haar aanwezigheid in de Benelux-markt.

Rhenus en Wijnands zullen voortaan vooral in het bulk- en stukgoedvervoer actief zijn. De jarenlange ervaring van Wijnands vormt een waardevolle aanvulling op de activiteiten die Rhenus al in deze regio ontplooit.

“Naast kennis brengt Wijnands zijn vrachtwagens met unieke kip- en koelconstructies mee”, zegt Thomas Maassen, directeur van Rhenus Transport. De volgens Rhenus in deze markt ongeëvenaarde uitrusting van de vrachtwagens van Wijnands maakt het mogelijk om diverse producten te vervoeren.

Het in 1934 opgerichte Wijnands Bulk Care verzorgt vanuit zijn vestiging in het Belgische Lanaken met name transporten naar West-Europa. Sascha Hähnke, directeur van Rhenus Transport, en Harold Wijnands gaan de directie vormen. Directeur Miranda Frederiks-Wijnands gaat de directie verlaten.

“We zien in Wijnands een ideale partner, die een perfecte aanvulling vormt op ons logistieke aanbod in de Benelux”, aldus Sascha Hähnke. Ook de verkopende partij is positief. “De verkoop aan de Rhenus Groep is vanuit strategisch opzicht winst voor de ondernemersgroep en versterkt onze marktpositie in de toekomst aanzienlijk”, verduidelijkt Harold Wijnands.

De Rhenus Groep is een wereldwijd opererend logistiek dienstverlener met een jaaromzet van 5,4 miljard euro. Rhenus heeft wereldwijd vestigingen op meer dan 820 locaties waar 33.500 mensen werkzaam zijn. De Rhenus Groep biedt klanten in verschillende industrieën een breed scala aan supply chain oplossingen. Hierbij horen onder andere multimodaal transport, opslag, douaneafhandeling en innovatieve waarde toevoegende diensten. Het familiebedrijf bundelt zijn dienstverlening in diverse markten, waarbij de behoeften van de klanten altijd centraal staan.

Logistiek dienstverlener Wijnands Bulk Care te Lanaken is gespecialiseerd in los gestorte producten. Wijnands verzorgt vervoer, op- en overslag (in een van de warehouses) en verpakken of verwerken materialen. Chemie, recycling, keramiek en staal zijn onze markten, en met specialistische koelkippers is Wijnands actief in de gelatine-industrie. Wijnands Bulk Care is groot genoeg om klanten zekerheid en continuïteit te bieden, en is tegelijk compact genoeg om met korte lijnen, persoonlijk en flexibel te werken. De Nederlandstalige chauffeurs (die ook voldoende praktische kennis hebben van Duits, Frans en Engels) rijden vanuit de Euregio door heel Europa, voor een grote variatie aan gerenommeerde opdrachtgevers.

Eén reactie op “Rhenus neemt Wijnands-Groep over

  • Mark

    Bijzonder dat het ze lukt om te groeien. Ze laten vrachtwagen zo lang wachten dat het vervoerders echt geld kost als ze bij Rhenus moeten zijn. Je zou verwachten dat ze inmiddels wel door iedereen worden gemeden maar dat blijkt dus mee te vallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer