Sacha Boedijn aan de slag bij RAI Vereniging • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sacha Boedijn aan de slag bij RAI Vereniging

Sacha Boedijn wordt per 1 maart aanstaande de nieuwe sectiemanager van de afdelingen Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens en Zware Bedrijfswagens van RAI Vereniging. Boedijn volgt hiermee Wijnand de Geus op, die begin deze maand afscheid nam van RAI Vereniging.

Sacha Boedijn is al 10 jaren werkzaam binnen RAI Vereniging en gaf als sectiemanager leiding aan de sectie Fietsen. In deze periode heeft Boedijn ruime bestuurlijke ervaring opgedaan en weet zij haar weg te vinden in de mobiliteitssector en de politiek. Als bestuurslid van de Europese brancheorganisatie voor de fietsindustrie heeft Boedijn op internationaal niveau mede er aan bijgedragen dat de stem van de Nederlandse fietsindustrie een sterke plek heeft bemachtigd. Deze waardevolle ervaring neemt zij nu mee om de ambities van de secties Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens en Zware Bedrijfswagens verder vorm te geven.

Boedijn: “De afgelopen jaren heb ik mogen bouwen aan de sectie Fietsen. Een mooie sector met (internationale) leden afkomstig uit de maakindustrie en importeurs. Samenwerking met de leden stond daarbij centraal om de belangen van de Nederlandse fietsindustrie optimaal te behartigen in Den Haag en Brussel. Deze ervaring neem ik graag mee naar de nieuwe secties. De autosector kent een aantal maatschappelijke transities die niet alleen de wereld van personenauto’s raakt, maar ook de industrie van lichte en zware bedrijfswagens. Ik kijk er naar uit om met de leden van deze secties vorm te geven aan deze transities.”

Huub Dubbelman, interim voorzitter van de sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens: “Sacha heeft een bewezen staat van dienst binnen RAI Vereniging. Zij kent de organisatie en de leden, en heeft in haar periode bij de organisatie voor een sterke binding en betrokkenheid van de leden gezorgd. Ik ben ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om de sectie te ondersteunen bij het behalen van de doelen.”  

Michiel Kuijs, directeur DAF Benelux en Scandinavië: “Door haar bestuursfuncties en werkervaring in politieke en concurrentiegevoelige omgevingen, heeft zij kennis en ervaring opgebouwd rondom beleids- en besluitvormingsprocessen. Zij spreekt de taal van de overheid en die van het bedrijfsleven. Ik ben blij dat zij onze sectie gaat vertegenwoordigen en kijk uit naar onze samenwerking.”

Sacha Boedijn begon haar carrière bij TNO, waar zij meerdere jaren actief was als consultant verkeer en transport. Aansluitend werkte Boedijn 8 jaren in diverse bestuurlijke en adviserende functies bij de provincie Noord-Holland. In 2011 maakte zij de overstap naar RAI Vereniging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer