Tailormade Logistics neemt Transcot over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tailormade Logistics neemt Transcot over

Overnamenieuws uit België: Tailormade Logistics (TML) versterkt zijn West-Vlaamse activiteiten met de integratie van Transcot uit Menen. Transcot is opgericht door Stefaan Cottyn en Barbara Casier. Stefaan heeft een grenzeloze passie en kennis van de transportwereld.

Deze integratie van Transcot in de TML groep, past binnen de strategie van TML om de dienstverlening uit te breiden en meer waarde toe te voegen aan de logistieke keten.

Toenemende complexitieit

“De vragen van mijn klanten worden steeds complexer”, zegt Transcot mede-oprichter Cottyn. “Import via Antwerpen en vervolgens per binnenschip naar West-Vlaanderen, de douane formaliteiten afhandelen voor de klant, tijdelijk opslaan van goederen om deze juist op tijd aan te leveren bij een lokale producent, logistiek op maat waarbij wij na het ophalen van de goederen alle taken op ons nemen.”

Met een focus op multimodaal transport, het recent opgerichte Tailormade Customs voor de afhandeling van alle douane formaliteiten en gespecialiseerde software die een meerwaarde kan bieden aan onze klanten beschikt de TML groep over veel kennis en ervaring die Transcot kan versterken.

Van Menen naar Izegem

De activiteiten van Transcot, met zetel in Menen, worden verplaatst naar de TML site in Izegem. “Ik woon zelf in Izegem”, vertelt Stefaan Cottyn. “De site van TML Izegem is me dus bekend.” TML Izegem is specialist binnen Europa wat betreft vloerbedekking, zowel het transport, de logistiek als ook activiteiten met toegevoegde waarde, zoals het versnijden of verpakken op maat. Het betreft hier vloerbedekking in de ruimste zin van het woord: tapijten, laminaten, vinyl, PVC, tegels, houten vloeren.

Diversifiëring en transportcapaciteit

Tailormade Logistics oprichter en CEO, Bert Vandecaveye: “Transcot zal zorgen voor een diversifiëring van het dienstpakket in Izegem en onze eigen transportcapaciteit versterken. Binnen de TML groep, wordt Transcot een afzonderlijke business unit, met als doel bestaande en nieuwe klanten nog beter te kunnen bedienen, met een ruimer aanbod aan diensten en een aanzienlijk grotere capaciteit.”

Bert Vandecaveye

Tailormade Logistics werd in 1996 opgericht door Bert Vandecaveye. Dankzij een duidelijke groeistrategie met oog voor duurzaamheid en focus op klantgerichtheid en innovatie, groeide Tailormade Logistics uit tot een belangrijke speler binnen de transport en logistieke sector. Vandaag is Tailormade Logistics een toonaangevende, internationale transport en logistieke dienstverlener met 400.000 m2 magazijnen en een eigen vloot van 600 voertuigen, 950 trailers en 550 containers. Tailormade Logistics stelt 1.200 mensen te werk op zijn 26 sites in België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Tailormade Logistics kent een sterke groei en zal in 2023 ruim de kaap van 200 miljoen omzet overschrijden.

Transcot werd in 2016 opgericht door Stefaan Cottyn en Barbara Casier. Transcot beschikt op hun site in Menen over 4.000 m2 opslagcapaciteit, een professionele wasstraat en een mobiele tankinstallatie. Transcot stelt 10 mensen te werk en heeft een vloot van 10 trekkers en 30 trailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer