Ga naar hoofdinhoud

TNT verwacht positief resultaat bij Express

TNT verwacht in het eerste kwartaal een operationele winst bij de pakjesdivisie Express. Dit liet het post- en pakketjesbedrijf woensdag weten in een presentatie van de stand van zaken voor zijn aandeelhouders.

TNT Express bestelautoTNT stelde dat de prestaties van de divisie, waar het postbedrijf de meeste omzet behaalt, in lijn waren met een in februari afgegeven verwachting. In vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder werden 23 procent minder pakjes per vliegtuig vervoerd. Over de weg liepen de volumes met 15 procent terug.

Hoewel de daling erger was dan in december, was de teruggang wel stabiel in de loop van het eerste kwartaal. In Nederland vervoerde TNT 8 procent minder Express-pakjes.
Ook over de postdivisie blijft TNT somber. Het concern verwacht dat de vraag naar zijn postdiensten versneld zal dalen, iets dat het in februari ook al stelde. TNT publiceert op 4 mei zijn kwartaalcijfers.

TNT liet weten “goede voortgang te hebben geboekt” met de in december aangekondigde kostenbesparingen. Het post- en pakketjesbedrijf wil dit jaar 400 miljoen euro besparen. De besparingen raken vooral de Expressdiensten van TNT. Klanten besparen op het pakketjesvervoer door genoegen te nemen met een langzamere verzending.

Het bedrijf liet verder weten flink minder te hoeven bijstorten in zijn pensioenfonds dan waarop het had gerekend. TNT verwacht nu ongeveer 50 miljoen euro te moeten storten, tegen 140 miljoen euro waarvan eerder sprake was. De verlaging heeft te maken met het overheidsbesluit pensioenfondsen langer de tijd te geven om hun dekkingsgraad, de mate waarin de pensioengelden uitgekeerd kunnen worden, weer op peil te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer