Toptechneut verruilt Daimler voor Hyundai • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Toptechneut verruilt Daimler voor Hyundai

Martin Zeilinger, al meer dan 30 jaar werkzaam bij Mercedes-Benz, is sinds 1 juli bij Hyundai Motor Group in dienst als hoofd ontwikkeling bedrijfswagens.

Zeilinger wordt ook Executive Vice President bij Hyundai Motor Group en zal de scepter zwaaien bij de R&D activiteiten rond de Hyundai en Kia bedrijfsauto’s. Hij gaat zich specifiek richten op de ontwikkeling van waterstoftrucks en -bussen. Juist daarin zet Hyundai momenteel grote stappen.

Martin Zeilinger

Bij Daimler was Zeilinger sinds 2018 leidinggevend in de ontwikkeling van elektrische vrachtwagens als de eActros.

“We hebben het geluk dat Martin Zeilinger zich bij de CV Development Tech Unit van Hyundai Motor Group heeft gevoegd. Martins uitgebreide technische kennis en ervaring zal helpen om innovatieve bedrijfsvoertuigen te introduceren”, aldus Albert Biermann, president van de R&D divisie. “Wij zijn ervan overtuigd dat Martin een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere verbetering van de wereldwijd toonaangevende brandstofceltechnologie van onze groep in de bedrijfswagensector.”

“Ik ben erg trots dat ik me bij Hyundai Motor Group heb aangesloten op de weg naar wereldwijde groei met nieuwe technologieën.  De bedrijfswagenindustrie heeft grote ecologische en economische uitdagingen, maar heeft ook grote kansen voor efficiënt en schoon transport met de relevante nieuwe technologieën en voertuigen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in een nieuwe omgeving te delen”, aldus Martin Zeilinger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer