Ga naar hoofdinhoud

Grote order voor Van Eck op de IAA

Van Eck toonde in Hannover de High Secured Pharma gecertificeerde airfreight cool trailer aan het publiek. Tevens was de IAA plaats van handeling voor een grote order die van Eck kreeg. 

van Eck Georgi order 30 trailers

Georgi Transporte uit Burbach plaatste een order van in totaal 30 luchtvracht trailers. Deze order bestaat uit 20 stuks High Secured Pharma gecertificeerde airfreight cool trailers en 10 stuks airfreight schuifzeil trailers. De High Secured Pharma gecertificeerde airfreight cool trailer heeft een inwendige hoogte van 3.055 mm aan de achterzijde en 2.915 mm aan de voorzijde. Het voertuig biedt hiermee ruimte voor vier maindeck pallets van 2.900 mm hoog of drie maindeck pallets van 3.000 mm hoog en één maindeck pallet van 2.900 mm hoog.

De trailer beschikt over een pharma-certificering waar geneesmiddelenfabrikanten steeds vaker om vragen vanwege de herziene Richtlijnen van de Europese Commissie inzake GDP (Good Distribution Practices). Daarom heeft de carrosserie een hoge isolatiewaarde, waardoor de lucht en temperatuurverdeling in de carrosserie optimaal is. De trailer is voorzien van een koelmachine van het type Carrier Vector 1950 D/E en heeft tevens extra temperatuursensoren.

Om te voldoen aan de strenge normen van TAPA TSR 2012 level 1 is de trailer tevens voorzien van een geavanceerd beveiligingssysteem. De binnenzijde van de achterdeuren is voorzien van een elektrische vergrendelingsysteem dat te bedienen is middels een pincode. Ook zijn de deuren uitgevoerd met pennen welke in de zijwand vallen waardoor de deuren volledig verankerd zijn met zijwand, dak en vloer. Met dit systeem van vergrendelen en pennen is het voertuig hermetisch gesloten.

Ondanks de grote inwendige hoogte van 3.055 mm is Van Eck er in geslaagd deze mega koelcarrosserie, in samenwerking met TÜV Nord, met goed gevolg te testen en te voorzien van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt de vervoerder in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer