Ga naar hoofdinhoud

TimoCom lanceert app op IAA 2014

TimoCom lanceert op de IAA 2014 een app, waarmee zowel beladers als logistieke dienstverleners en chauffeurs altijd en overal toegang tot het TimoCom platform heeft. Het IT-bedrijf heeft bewust veel ontwikkelingstijd in de app gestoken omdat veiligheid en kwaliteit de twee speerpunten waren voor de nieuwe software.

TimoCom app 1

Tijdens een persconferentie in Hannover gaf Marcel Frings, Chief Representative van TimoCom, uitleg over de nieuwe app. “Pas in het najaar 2013 vroegen steeds meer klanten om mobiele software met toegang tot de Timocom vrachtbarometer. Het is duidelijk dat de transportbedrijven, chauffeurs en beladers steeds meer 24 uur per dag willen kunnen weten waar vrachten en/of beschikbare vrachtruimte te verkrijgen is. Er kan zomaar een vrachtwagen uitvallen door pech of een ongeluk, terwijl aan de kant van de verlader zomaar een vracht pas later aangeleverd kan worden dan oorspronkelijk gepland. Vaak gebeuren dit soort calamiteiten altijd buiten de normale kantoortijden om. Om dan snel toegang tot Timocom te verkrijgen via tablet of smartphone is dan vanzelfsprekend.”

Veiligheid

TimoCom app 2De hoge veiligheidsstandaard is erg belangrijk voor TimoCom. Een gebruiker logt mobiel in, net zoals dat voorheen vanachter een pc gebeurde. Echter moet mobiel ook een PIN-code worden ingevoerd. “Het principe is als bij een PIN-pas,” legt Frings uit. “TC Login, de individuele PIN en het mobiele apparaat zijn met elkaar gekoppeld. Ontbreekt één van deze componenten, dan is er geen toegang tot TimoCom.” Met de nieuwe app krijgt de gebruiker toegang tot de TimoCom producten. De TimoCom Transportbarometer App is de mobiele toegang tot alle producten van deze Duitse IT-specialist. Zo kunnen door heel Europa vrachten gevonden worden en laadruimte worden aangeboden in de Spotmarkt met de transportbeurs TC Truck&Cargo. Op deze beurs worden dagelijks tot 450.000 vracht- en laadruimte-aanbiedingen verhandeld, met zo’n 100.000 gebruikers. De tendens is stijgende. Daarnaast biedt het softwarebedrijf ook nog andere pakketten zoals TC eMap, TC eBiden en TC Profile.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer