Ga naar hoofdinhoud

Twee Nederlanders aangehouden in Fins drugstransportonderzoek

Op verzoek van de Finse autoriteiten heeft de politie dinsdag twee mannen uit Nieuwegein (47) en Woerden (29) aangehouden en hun woningen en voertuigen doorzocht in een lopend onderzoek naar drugstransporten.

Foto's: Dakar truck vol met drugs en wapensOp basis van een Europees Arrestatiebevel uit Finland eind november 2015, zijn vandaag de 47-jarige en 29-jarige verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een drugstransport.

De Finse politie heeft in mei 2015 in de Finse plaats Nokia een Finse chauffeur aangehouden met een transport van 53 kilo amfetamine en 3 kilo hasj. Fins onderzoek heeft uitgewezen dat de aangetroffen en inbeslaggenomen verdovende middelen uit Nederland afkomstig zijn.

Uit verklaringen van de chauffeur is gebleken dat er een link is met de man uit Nieuwegein. Deze Nederlander was ook al in beeld in eerdere drugstransportonderzoeken in Nederland.

De Finse chauffeur heeft in Finland voor zijn belastende verklaring twee jaar strafkorting gekregen en is tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een aantal andere verdachten in het Finse onderzoek heeft 10 jaar gevangenisstraf gekregen. Enkelen van hen zijn eerder door Nederland aan Finland overgeleverd.

De verdachten uit Nieuwegein en Woerden gaan in overleveringsdetentie en worden mogelijk overgeleverd aan Finland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer