Ga naar hoofdinhoud

Van den Broek Logistics breidt verder uit

Afgelopen donderdag 1 februari is KvR Real Estate eigenaar geworden van Korendijk 9; een perceel van 3 hectare gelegen op het industrieterrein BZOB te Helmond. Op de zichtlocatie op de hoek Korendijk – Haverdijk, waar voorheen Hessing gevestigd was, zal een nieuwe locatie ten behoeve van de activiteiten van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing worden gerealiseerd.

Karel van Rooij

Karel van Rooij, eigenaar KvR Real Estate, Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing: “De nieuwe locatie is aangekocht ter uitbreiding van onze reeds in gebruik zijnde terreinen en is bedoeld voor opslag, handling en aanvullende logistieke activiteiten voor onze gewaardeerde regionale opdrachtgevers. Ook op deze nieuwe locatie gaan we voldoen aan de eisen van de IFS Logistics norm en kunnen we dus onze bestaande én nieuwe food en retail gerelateerde klanten bedienen. Een gloednieuw Warehouse Management Systeem maakt het bovendien mogelijk om met elk systeem van onze opdrachtgevers te kunnen koppelen. Dit maakt ons nog flexibeler. Beter en sneller is immers ons devies!”

De herontwikkeling van het terrein en reeds bestaande pand start direct en zal in twee fases plaatsvinden. Fase A is de algehele revitalisatie van binnen- en buitenterrein met 12.500m2 opslagcapaciteit. Fase B betreft de nieuwbouw van het achterterrein waarbij een food graded palletstellingenmagazijn met een capaciteit van 14.000 pallets wordt gecreëerd. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. Onder andere door het toepassen van zonnepanelen zal de nieuwe locatie zelfvoorzienend en energieneutraal worden. Dit sluit naadloos aan op de duurzaamheidsambities van Van den Broek Logistics, dat met een nieuwe order van zes elektrische terminaltrekkers ook weer een flinke stap richting de toekomst zet. De verwachte oplevering van fase B van de herontwikkeling is medio september 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer