Voormalig Opel topman Lohscheller nieuwe president Nikola • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voormalig Opel topman Lohscheller nieuwe president Nikola

Michael Lohscheller is benoemd tot de nieuwe president van de Amerikaanse truckfabrikant Nikola Motor. Lohscheller zal rapporteren aan CEO Mark Russell en is vooral bekend als CEO van Opel.

“Michael Lohscheller voegt tientallen jaren ervaring in de auto-industrie toe aan ons managementteam bij Nikola. Zijn rol zal onmiddellijk van cruciaal belang zijn wanneer de Nikola Tre BEV in productie gaat, en wanneer we doorgaan met het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling van de Nikola Tre FCEV”, aldus Nikola Chief Executive Officer Mark Russell.

Lohscheller heeft leidinggevende functies bekleed in financiën, technologie, inkoop en logistiek bij Volkswagen, voordat hij Executive Vice President van Volkswagen Group of America werd. Lohscheller werd benoemd tot CEO van Opel, zowel onder GM als Stellantis. Onder zijn leiding heeft Lohscheller Opel naar duurzame winstgevendheid geleid. Hij hield ook toezicht op de transformatie van Opel tot een gerespecteerd elektrisch automerk. Meest recentelijk was Lohscheller CEO van VinFast, het wereldwijde elektrische automerk uit Vietnam, maar dat was van zeer korte duur.

“Nu Nikola wereldwijd gaat produceren, versterkt een ervaren en gerespecteerde industrieveteraan als Michael het Nikola-team”, zegt Stephen Girsky, bestuursvoorzitter van Nikola Corporation. “Hij kent de weg op de productievloer, in directiekamers en showrooms en heeft gedurende zijn carrière met de nieuwste technologieën gewerkt. We zijn verheugd Michael in het team te verwelkomen.”

“Het spreekt voor zich dat brandstofcel- en batterij-elektrische nul-emissievoertuigen de toekomst van de mobiliteit zijn, en ik ben er bijzonder trots op dat ik me mag aansluiten bij een bedrijf dat de weg baant voor deze wereldwijde transformatie,” verklaarde Lohscheller. “Mijn carrière heeft me goed voorbereid om de ambitieuze mijlpalen te bereiken die nodig zijn om dit te realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer