Cummins gaat Euro VII motor bouwen voor Daimler • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cummins gaat Euro VII motor bouwen voor Daimler

Motorfabrikant Cummins en Daimler Truck hebben een intentieovereenkomst gesloten voor een partnerschap waarin Cummins wereldwijd middelgrote Euro VII motoren voor trucks van Daimler gaat leveren. Cummins zou daarvoor een eigen motorenfabriek krijgen in de Mercedes-Benz fabriek in Mannheim.

De overeenkomst komt voor uit de focus van Daimler Truck op emissievrije aandrijflijnen, met accu’s, brandstofcellen dan wel waterstofmotoren. Met andere woorden: Cummins mag in de toekomst over hele wereld de verbrandingsmotoren leveren voor de middelzware trucks van Daimler. Met de deal verzekert Daimler ook de werkgelegenheid in de fabriek in Mannheim, waar volgens het concern ooit de eerste automobiel werd gefabriceerd.

Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck AG en lid van de raad van bestuur van Daimler AG: “Deze intentie-overeenkomst tussen Daimler Truck AG en Cummins maakt de motorenproductie op de locatie Mannheim klaar voor de toekomst en versterkt tegelijkertijd ons concurrentievermogen. Met de overgang naar Euro VII zouden wij aanzienlijke middelen moeten investeren in de verdere ontwikkeling van onze motoren voor middelzware voertuigen. We maken deze middelen nu vrij om ze te richten op de technologieën die cruciaal zijn voor ons bedrijfssucces op lange termijn bij de transformatie van onze industrie.”

“We zijn verheugd dit belangrijke strategische partnerschap met Daimler aan te kondigen om de medium-duty motorsystemen voor Daimler Trucks en Bussen op wereldwijde markten te leveren,” zei Tom Linebarger, voorzitter en CEO, Cummins Inc. “Ons partnerschap is een geweldige kans voor beide bedrijven om concurrerender te zijn, wereldwijde innovatie te stimuleren, het aanbod aan klanten uit te breiden en emissies te verminderen. Wij verheugen ons op het werken met Daimler op dit en het onderzoeken van andere potentiële mogelijkheden om te groeien onze respectieve bedrijven. Als de grootste onafhankelijke wereldwijde leverancier van krachtoplossingen zet Cummins zich in om ervoor te zorgen dat elke klant, waar dan ook, de juiste oplossing heeft door hen een breed scala aan krachtoplossingen te bieden, van geavanceerde diesel, bijna-nul aardgas, volledig elektrisch, waterstof en andere technologieën.” Cummins liet overigens op de IAA van Hannover in 2018 al eens een concept zien van een Euro VII dieselmotor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer