Ga naar hoofdinhoud

Thermo King zet in op duurzaam in Hardenberg

Thermo King Transportkoeling presenteert op Transport Compleet in Hardenberg duurzame transportoplossingen.  Van de grote Advancer A-Serie tot een nieuwe kleine krachtpatser voor in de bestelauto.

Uit de uitgebreide productrange neemt Thermo King vier koelmachines mee. Koelunits voor trailers, bakwagens en bestelwagens zie je van heel dichtbij. Kom alles te weten over volledig elektrische koeltrucks, fijnmazige stadsdistributie, internationaal transport, volledige monitoring en optimale bescherming van kwetsbare producten. 

De C-Series productfamilie wordt met maar liefst 3 nieuwe versies uitgebreid. En één daarvan nemen we mee naar Hardenberg. De koelmachines zijn speciaal ontwikkeld voor veeleisende stadsdistributie met veel stops, maar zijn zo licht en compact in formaat dat ze zowel voor bakwagens als bestelwagens geschikt zijn. Ze wegen dan ook 30% minder dan de gemiddelde vergelijkbare koelunit met deze hoge capaciteit, kunnen extreme temperatuurverschillen aan – denk aan 30 deuropeningen in de zomerhitte – zodat diepgevroren of verse producten ook bij de laatste stop in topconditie aankomen. Door het lichte en  compacte ontwerp zijn deze krachtpatsers geschikt voor kleine bestelwagens tot bakwagens van 8 meter lang.

De Advancer verwelkomt bezoekers op de stand van Thermo King Transportkoeling. En je kan van dichtbij kennis maken. De kans om te zien hoe de machine er van binnen en aan de achterkant uit ziet krijg je niet vaak. Wat deze koelmachine ondermeer bijzonder maakt is de modulaire opbouw. Gebruik je de huidige dieselversie, dan beschik je over de zuinigste en stilste trailerunit in de markt. De temperatuurregeling is snel en efficiënt door de variabele luchtstroom. Elke Advancer komt met twee jaar volledige telematica. Investeren in één of meer van de Advancer A-serie uitvoeringen biedt grote flexibliteit. De machine is modulair opgebouwd en dat betekent dat de werking onafhankelijk is van de aandrijfbron. Nu kiezen voor HVO-diesel, later voor waterstof, een energie-as of een andere techniek? Dat is allemaal mogelijk.

Dat de Frigoblock FK25i als eerste volledig elektrische koelmachine zijn tijd ver vooruit was, is nu in de praktijk te zien. Met de snel naderende zero emissiezones in veel steden en snelle ontwikkelingen in de vrachtwagenbranche biedt het de oplossing voor zowel single- als multitemp koeltransport waar zeer hoge koel- en vriescapaciteit nodig is.  Dat bij succesvolle samenwerkingen de kennis van en ervaring in duurzame koeltechniek van Frigoblock een belangrijke schakel is, kan iedereen die thuis is in de distributie voor de retailbranche niet ontgaan zijn.  Het leverde een elektrisch aangedreven koeltruck op, met een zeer krachtige koelunit – tot wel 200% krachtiger dan een dieselaangedreven variant. Bovendien heeft de unit amper invloed op de actieradius.  Ook chauffeurs die al volop met deze fluisterstille koeltruck van de toekomst rijden zijn enthousiast. Zowel de FK25i zelf als antwoord op al je vragen vind je op onze stand.

De Thermo King E-200 is de slimme oplossing voor volledig elektrische bestelwagens en de vierde koelunit die in de stand te zien is. Dat slim kan je letterlijk nemen. Want de unit is standaard voorzien van power management intelligence (PMI). Dat betekent dat de koelmachine intelligent met het beschikbare vermogen van een bedrijfswagen omgaat en dus het minimum aan vermogen gebruikt. Dat kan zelfs tot nul gereduceerd worden met een speciaal ontwikkelde back-up accu. Die maakt de E-200 volledig onafhankelijk van de dynamo van het voertuig.

Thermo King staat in de Evenementenhal in Hardenberg op stand 411 in hal 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer