Daikin levert Zanotti • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daikin levert Zanotti

Daikin Transportkoeling, een dochteronderneming van Daikin Industries Limited, is wereldwijd marktleider en aanwezig in meer dan 150 landen. Daikin geeft de toekomst van airconditioning, verwarming, ventilatie, luchtbehandeling, koudwatermachines en koel-/vriessystemen vorm en verhoogt haar dekking in Europa door de verkoop en service van Zanotti koelsystemen  voor bestel- en vrachtwagens voor belangrijke Noord-Europese markten toe te voegen.

Junji Umamoto, Vice President, Daikin Europe: “De Noord-Europese lancering van het merk Zanotti is het hoogtepunt van Zanotti’s decennialange koelexpertise die nu wordt gecombineerd met Daikins design en ontwikkelingsmogelijkheden. We investeren in onze producten, onze mensen en onze partners, terwijl we uitbreiden naar deze markten met een duidelijke missie om de eerste keuze van klanten te worden in de koeling van het wegtransport over het gehele bestelwagen- en  vrachtwagenassortiment.”

De Daikin Group, met bijna 100 jaar leiderschap op het gebied van airconditioning en koeling, staat wereldwijd bekend om haar baanbrekende benadering van productontwikkeling en de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van haar geïntegreerde oplossingen. Het bedrijf nam Zanotti in 2016 over en investeert sindsdien in alle aspecten van het bedrijf, van R&D en productie tot verkoop en service en commerciële mogelijkheden. Zanotti is een koelspecialist opgericht in 1962 met tientallen jaren ervaring die voldoet aan de behoeften van commerciële en industriële koeling, en het transport van verse en diepgevroren producten.

Met tientallen jaren ervaring in gekoeld transport en haar uitgebreide portfolio van producten en diensten, gekoppeld aan flexibele maatwerkoplossingen, zet Zanotti zich in om de totale eigendomskosten voor haar klanten in het gehele assortiment te verlagen:

  •  De Invisible-serie wordt geïnstalleerd onder het chassis van het voertuig met behoud van de uitstraling, originele hoogte en aerodynamica. In de laatste vier jaar alleen al, zijn invisible units geïnstalleerd in duizenden voertuigen en zijn zij vooral populair gebleken bij food, retail en farmaceutische bedrijven.
  • De Zero-serie biedt een uitstekende flexibiliteit voor lichte commerciële voertuigen dankzij  eenvoudige installatie en onderhoud en de mogelijkheid om de condensatie-eenheid op het dak of de voorwand van de laadbak te monteren,  gecombineerd met een ultradunne verdamper die in de laadruimte is geïnstalleerd om het laadvolume te  maximaliseren.
  • De SFZ serie voor kleine tot middelgrote vrachtwagens is een bewezen ontwerp dat optimaal is op het gebied van energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau en gebruiksvriendelijkheid op het gebied van gekoelde producten in middelgrote verpakkingen.
  • De nieuw ontworpen Uno serie is onafhankelijk aangedreven en beschikbaar in verschillende capaciteiten, voor middelgrote tot zware vrachtwagens. De Uno is voorzien van Zanotti’s innovatieve ontwerp met directe koppeling tussen de motor en de compressor en profiteert van Daikin’s expertise op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties om hoge koelprestaties, het uitstekende energierendement en langere onderhoudsintervallen te leveren om de totale eigendomskosten te minimaliseren. 

“We hebben de ervaring en het leiderschap van Zanotti ingezet voor het leveren van zeer op maat gemaakte transport koeloplossingen voor bestelwagens en vrachtwagens, en we hebben geïnvesteerd in producten, mensen en partners ten behoeve van innovatie. Dat komt tot uiting in ons innovatieve R&D Centre for Refrigeration, grenzend  aan onze Zanotti-fabriek in Mantova, Italië en een bijna op te leveren, unieke gezamenlijke faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling met ATP-gecertificeerde testcapaciteit voor alles van onze kleinste tot onze grootste eenheden” aldus de heer Umamoto.

Daikin blijft investeren in haar flexibele en groeiende Dealer netwerk, ondersteund door de Daikin Technical Support in elk van de landen, door het faciliteren van training en verkoopondersteuning. De groeiende en uitgebreide internationale service en ondersteuning die van toepassing is op Daikin-producten omvat optimale klantenservice  en wereldwijde verkoop-, distributie- en productienetwerken, die klanten nu ook ondersteunen in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Daikin Transportkoeling streeft ernaar om een van de meest uitgebreide  service- en ondersteuningsnetwerken in de transportkoelingsdustrie te creëren en verwelkomt nieuwe dealers als partners die deel willen uitmaken van deze boeiende groeifase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer