Ga naar hoofdinhoud

Tevva kan de Europese markt op met BEV-truck

De Britse truckfabrikant Tevva heeft de Europese typegoedkeuring voor haar batterij-elektrische truck gekregen. Dat betekent dat Tevva kan beginnen met de productie en verkoop van deze 7,5 tons truck in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Hiermee wordt Tevva het eerste Britse bedrijf dat een EG-typegoedkeuring voor complete voertuigen ontvangt voor een 7,5t elektrische truck en heeft het snel actie ondernomen om de eerste voertuigen aan klanten te leveren. De eerste in massa geproduceerde elektrische trucks worden nu geleverd vanuit de fabriek in Tilbury en zullen worden ontvangen door klanten als Expect Distribution, Travis Perkins en Royal Mail. Het bedrijf verwacht tot 1.000 elektrische trucks te verkopen in 2023.

Tevva-oprichter en CEO Asher Bennett zei: “We blijven ons als bedrijf ‘opladen’ en nieuwe mijlpalen bereiken, met de typegoedkeuring als de laatste en belangrijkste mijlpaal die we tot nu toe hebben bereikt. Ik ben ongelooflijk trots op ons team dat onvermoeibaar heeft gewerkt om deze certificering te behalen en onze 7,5t elektrische truck bij klanten en op de weg te krijgen. Wij zijn op een missie om duurzame trucks op grote schaal toegankelijk te maken en geloven dat onze technologie de transportsector en de regeringen van Europa in staat zal stellen om zero emissie doelstellingen te halen. Door zowel waterstof als elektrische brandstofbronnen te omarmen, kunnen we de energiemix in het vervoer opnieuw bekijken, de druk op ons elektriciteitsnet verminderen en de invoering van elektrische vrachtwagens versnellen.”

De essentiële certificering is bereikt voor de EU en het VK met het Vehicle Certification Agency (VCA) en het Swedish Transport Agency (STA). Om de typegoedkeuring voor het hele voertuig te verkrijgen, onderging de elektrische vrachtwagen van Tevva 30 systeemtests, waaronder elektrische veiligheid en elektromagnetische compatibiliteit volgens de nieuwste normen.

De 7,5t elektrische vrachtwagen van Tevva kan met zijn 105 kWh accupakket tot 227 kilometer afleggen met één lading en is ideaal voor last-mile en stedelijke leveringsvloten. Later in 2023 volgt een waterstof-elektrische truck van 7,5 ton, die profiteert van een waterstof range-extender die het bereik vergroot tot 570 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer