Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Tevva nu ook met waterstofvrachtwagen

De Britse startup Tevva introduceerde al eerder een elektrische distributietruck, nu is er ook een e-truck met brandstofcel. De Tevva heeft een actieradius van 500 km en kan gemiddeld binnen tien minuten worden bijgetankt.

De eerste elektrische Tevva en nu ook deze waterstofvariant is een 7,5 tons uitvoering. Interessant is dat later ook 12 en 19 tons varianten komen. De truck, gebaseerd op de Iveco Eurocargo, wordt volledig in Tilbury, Verenigd Koninkrijk, gebouwd. Desondanks is de Tevva ook met het stuur aan de linkerkant verkrijgbaar.

De brandstofcel dient als energieleverancier voor het accupakket. Dat kan overigens ook in 5-6 uur worden bijgeladen. Een voordeel van het gebruik van de brandstofcel als range extender, in plaats van als primaire energiebron, is dat het Tevva in staat stelt kleinere, goedkopere en lichtere brandstofcellen te leveren en deze met de hoogst mogelijke efficiëntie te laten werken.

Tevva’s 7,5 ton wegende elektrische truck op waterstof voldoet ruimschoots aan (en overtreft zelfs) de veeleisende bedrijfscycli voor bijna alle stedelijke en buitenstedelijke gebruikssituaties. Tevva’s innovatie betekent dat haar klanten langer kunnen rijden (met een bereik tot 310 mijl of 500 kilometer) en gerustgesteld zijn door de betrouwbaarheid en veiligheid van de technologie.

Tevva’s eigen softwaresystemen bedienen ook batterij- en waterstofbrandstofcellen met de hoogste efficiëntie om kosteneffectiviteit, koolstofeffectiviteit, veerkracht en tankgemak te optimaliseren. 

Tevva is bezig met het aantrekken van diverse waterstofleveranciers die innovatieve waterstofdiensten kunnen leveren om tegemoet te komen aan de behoeften van ons groeiende klantenbestand.

Tevva CEO en oprichter Asher Bennett: “We zijn verheugd over de lancering van onze elektrische vrachtauto op waterstof, een mijlpaal voor Tevva en de Britse industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat in de snel naderende toekomst van na de fossiele brandstoffen een nieuwe reeks technologieën en brandstoffen centraal zal staan in de transportindustrie. Door waterstof te omarmen, maken we onszelf, onze klanten en de industrieën en gemeenschappen waarin ze actief zijn, toekomstbestendig. We zijn ook trots op het feit dat onze voertuigen veilig en betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. In combinatie met onze toewijding aan klantenservice, geloven we dat Tevva’s waterstof-elektrische truck een populaire keuze zal zijn voor wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk, Europa en uiteindelijk Noord-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer