Foto’s + VIDEO – Tevva debuteert in Engeland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Tevva debuteert in Engeland

In het Verenigd Koninkrijk is dinsdag de nieuwe Tevva Truck onthuld – de eerste Brits ontworpen 7,5-tons elektrische vrachtwagen bedoeld voor massaproductie in het Verenigd Koninkrijk. De wereldwijde markt voor elektrische trucks werd in 2020 geschat op 1,15 miljard dollar en zal naar verwachting groeien tot 14,19 miljard dollar in 2027.

De Tevva Truck is onthuld om in te spelen op de onmiddellijke behoefte van de transportsector om te elektrificeren, nu het Verenigd Koninkrijk en Europa zich hebben gecommitteerd aan een doelstelling van netto nuluitstoot in 2050, naast een voorgesteld verbod op de verkoop van alle vervuilende voertuigen.

De Tevva Truck biedt een actieradius tot 250 km in de vorm van een puur elektrisch voertuig op batterijen (BEV) of tot 500 km met de gepatenteerde range extender-technologie (REX), die nu is uitgebreid met waterstofbrandstofcellen; de Tevva Truck moet de beste combinatie in zijn klasse bieden van mogelijkheden en kostenefficiëntie van een emissievrije middelzware truck, terwijl hij tegelijkertijd de robuustheid en veerkracht van traditionele trucks biedt.

Tevva zet zich in voor de voortdurende ontwikkeling van transformatieve batterij-elektrische voertuigen voor de echte wereld en helpt om Groot-Brittannië in de voorhoede te plaatsen van het ontwerp en de productie van emissievrije commerciële voertuigen. De Tevva Truck wordt ontworpen door een team onder leiding van Ken Scott, voorheen Engineering Director bij Bentley en Alexander Dennis, en vormgegeven door Dale Grewer, voormalig Chief Designer bij Jaguar Land Rover. De Tevva Truck zal worden geproduceerd in een gloednieuwe fabriek in het Londense Thames Freeport-gebied, dicht bij het centrum van Londen en Europa.

De productiefaciliteit van 11.000 m2 zal in de komende 24 maanden 1.000 extra banen scheppen in de werktuigbouw, software, engineering en productie, bovenop de meer dan 60 banen die dit jaar al werden gecreëerd.

Dit maakt deel uit van een initiatief waarbij al tientallen miljoenen ponden in het Verenigd Koninkrijk zijn geïnvesteerd en waarbij nog meer financiering is gepland om de economie te ondersteunen en de revolutie van elektrische voertuigen in Groot-Brittannië een impuls te geven. Naar verwachting zal de fabriek in 2023 beginnen met de productie van 3.000 trucks per jaar.

De Tevva Truck voldoet volgens de initiatiefnemers aan gevestigde verwachtingen op het gebied van industrie, betrouwbaarheid en onderhoud. Dankzij Tevva’s sterke partnerschappen met leveranciers kunnen wagenparkbeheerders profiteren van een betrouwbare BEV-aandrijflijn in combinatie met een robuust en bewezen truckchassis, gebaseerd op de Iveco EuroCargo, en van snelle toegang tot goedkope onderdelen (of die nu per ongeluk beschadigd zijn en/of normale ‘slijtage’ vertonen). Bovendien biedt Tevva ondersteuning via een gevestigd, landelijk wegenwachtnetwerk. Tevva biedt technologieën aan die zich vandaag de dag hebben bewezen in echte, in-service omgevingen.

Asher Bennett, oprichter en CEO van Tevva, zegt: “Technologie transformeert de bedrijfswagensector in hoog tempo, waardoor deze veiliger, groener en efficiënter wordt. Maar zinvolle verandering is een geleidelijk proces, het moet stap voor stap gebeuren, zelfs als die veranderingen snel opeenvolgend nodig zijn. De Tevva Truck biedt wagenparkbeheerders een natuurlijke overgang naar elektrificatie, met totale gemoedsrust en een overtuigend voorstel voor totale eigendomskosten, zonder compromissen op het gebied van actieradius en betrouwbaarheid en met een minimaal compromis op het gebied van laadvermogen.”

Voor wagenparkbeheerders die zich zorgen maken over de actieradius, biedt de Tevva Truck een unieke technologie om de actieradius te vergroten met zijn REX-oplossing die in 2023 leverbaar wordt. De compacte waterstofbrandstofcellen laden de batterij onderweg op, waardoor de Tevva Truck met de geïntegreerde REX-technologie langere inzetcycli kan vervullen en nog zwaardere ladingen kan vervoeren.

Tevva zet zich in om de volgende generatie bestuurders aan te trekken en de rijervaring te transformeren door een truck te ontwikkelen die gemakkelijker en aangenamer te besturen is, zodat wagenparkbeheerders gemakkelijker bestuurders kunnen aantrekken.

Dankzij toekomstige technische ontwikkelingen die nu al worden getest, kan de Tevva Truck in slechts één uur volledig worden opgeladen – waardoor het mogelijk wordt om in een dubbele shift te werken en de totale eigendomskosten te verlagen – terwijl de veiligheid van voetgangers wordt verbeterd, de luchtkwaliteit in de stad verbetert en een aanzienlijke bijdrage wordt geleverd aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Door het wegnemen van typische barrières voor de invoering van commerciële elektrische voertuigen, zoals betaalbaarheid en actieradius, zal de Tevva Truck een belangrijke rol spelen bij het helpen van het Verenigd Koninkrijk om ambitieuze beleidsdoelstellingen te halen en een nieuw concurrentievoordeel op het wereldtoneel te creëren. Ook wordt verwacht dat de wereldwijde CO2-uitstoot tegen het einde van 2030 met 10 miljoen ton zal zijn gedaald, het equivalent van 1 miljoen auto’s van de weg halen.

De Tevva Truck kan tot 16 euro pallets vervoeren en meer dan twee ton laadvermogen bij 7,5 ton bruto voertuiggewicht (GVW). De total cost of ownership is vergelijkbaar met een diesel; pariteit wordt bereikt bij ongeveer 3.000 km of wanneer 500 liter diesel per maand wordt verbruikt.

De Tevva Truck is de derde generatie van Tevva en vormt het hoogtepunt van zeven jaar technische ontwikkeling en de kennis die is opgedaan tijdens meer dan 200.000 mijl (350.000 km) aan tests in het wagenpark. De productie van de Tevva Truck zal naar verwachting in juli 2022 van start gaan.

De onthulling van vandaag markeert de eerste fase van Tevva’s lancering van de elektrische bedrijfsvrachtwagen. Pre-orders voor de BEV-oplossing kunnen vanaf vandaag worden gedaan en de eerste leveringen worden verwacht in het derde kwartaal van 2022. Het Tevva Truck 7,5-tons model is de eerste van een reeks elektrische vrachtwagens die Tevva in het VK produceert – de vrachtwagenfabrikant zal een reeks BEV- en brandstofcel REX-modellen tot 19,5 ton produceren voor de Britse, Europese en Midden-Oosterse markten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer