Joint-ventures Palfinger en Kamaz in Rusland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Joint-ventures Palfinger en Kamaz in Rusland

Palfinger en Kamaz hebben besloten samen twee joint-ventures op te zetten in Rusland. De bedrijven gaan zich richten op carrosseriebouw en productie van cilinders.

Kamaz met PalfingerHet eerste bedrijf dat Kamaz en Palfinger samen opzetten richt zich op carrosseriebouw, en dan vooral in laadinrichtingen en handlingsystemen achter op truckchassis. Er wordt voor dit bedrijf en apart dealer- en servicenetwerk ontwikkeld, naast dat wat Kamaz al heeft. Het hoofdkwartier bevindt zich Naberezhnye Chelny, Tatarstan, niet ver van het hoofdkantoor van Kamaz. Palfinger houdt in dit bedrijf 49 procent van de aandelen, Kamaz 51 procent. Het doel is om met dit bedrijf 3000 opbouwen te leveren in 2019.

Bij het andere bedrijf is de verhouding andersom: daar is Palfinger voor 51 procent hoofdeigenaar en Kamaz voor 49 procent. Dit bedrijf is ingericht op productie van cilinders en neemt de bestaande cilinderproductie van Kamaz in Neftekamsk, Basjkirostan over. In 2019 moet er een jaarlijkse productie zijn van 80000 cilinders voor kranen, trucks en bouwmachines.

Beide bedrijven moeten opgericht worden in november van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer