Ga naar hoofdinhoud

LAG behaalt ISO voor herijking vloeistoffen

Opleggerfabrikant LAG Trailers behaalde recent zijn ISO 17020-accreditatie. Dat betekent dat LAG nu volledig erkend is voor de herijking van vloeistoffen anders dan water. Vanaf 1 januari van dit jaar (2016) zijn de eisen voor fabrikanten  grondig gewijzigd.

SITRA_LAG_2015_02LAG Trailers NV, naar eigen zeggen de grootste brandstofopleggerfabrikant van de Benelux, is zeer actief in keuringen en (her)ijkingen van brandstofopleggers en ADR-tankwagens.

Vanaf 1 januari 2016 kunnen de keuringen enkel nog uitgevoerd worden door erkende keuringsinstellingen die beantwoorden aan de norm NBN EN ISO/IEC 17020. De keuringsresultaten boekt dit bedrijf dan in, in het E-Metrosysteem van de FOD Economie. De herijkingen dienen jaarlijks te gebeuren.

Vanaf oktober 2016 vervallen alle nationale toelatingen en mogen alleen nog meetinstallaties gebouwd worden, die voldoen aan de MID, uitgezonderd van meetinstallaties met peilstokken.

Het MID (Measuring Instructions Directive) is het overkoepelende Europese orgaan dat toezicht houdt op de juiste werking van deze accreditatie. Dit brengt geen verschil voor LAG Trailers, want de huidige accreditatie is ook geldig na oktober 2016.

Al sinds 1990 test LAG Trailers alle brandstoftrailers in een eigen state-of-the-art testhal. Het bedrijf simuleert hier alle handelingen om zo de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard aan te houden voor de eigen opleggers. In deze testomgeving gebeuren ook alle keuringen en (her)ijkingen van tankwagens. LAG investeert dan ook volop in deze accommodatie om telkens te voldoen aan de laatste eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer