Ga naar hoofdinhoud

Quantron wil zelf emissievrije voertuigen gaan bouwen

Quantron, de Duitse specialist in het ombouwen naar emissievrije voertuigen, wil zelf een voertuigfabrikant worden. Er staan een bus, een distributietruck en een zware truck op de planning.

Dat heeft Quantron bekend gemaakt in haar ‘Quantron Vision 2025’. De voertuigen moeten een batterij-elektrische of een waterstof met brandstofcel aandrijving krijgen.

Het doel van het project ‘Quantron Vision 2025″ is het opbouwen van een sterk merk-DNA door het creëren van een eigen Quantron look-and-feel. Het voertuigontwerp heeft niet alleen een esthetische functie, maar heeft ook een grote invloed op de aerodynamica en dus op het energieverbruik van het voertuig.

De experts die Quantron in de transitie gaan begeleiden zijn bekende figuren uit de mobiliteitsindustrie: De Italiaanse auto-ontwerper en design strategie consultant Fabio Filippini – die meer dan zes jaar leiding gaf aan Pininfarina Transportation Design in Turijn – en het Spaanse design en innovatie adviesbureau Mormedi, geleid door Jaime Moreno.

Quantron Vision 2025 begint met een ontwerp voor een 12 meter lange personenbus, die in de nabije toekomst zal worden geïntroduceerd. Een Quantron ontwerp voor een lichte vrachtwagen en een zware Amerikaanse vrachtwagen zijn ook in de planningsfase. In onderstaande video wordt de visie van Quantron gepresenteerd door de betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer