VebaBox introduceert slimme koelbox • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VebaBox introduceert slimme koelbox

De beurs ICT & Logistiek vond onlangs tegelijk plaats met Logistica, de tweejaarlijkse vakbeurs voor interne logistiek. Hoogtepunt van die beurs was de uitreiking van de Logistica Award. Eurotec won deze innovatieprijs met de Lowpad, een innovatief automatisch geleid voertuig (AGV) dat onder meer rolcontainers kan vervoeren. Wel genomineerd maar niet uitverkozen was VebaBox.

Dit bedrijf heeft een koelbox ontwikkeld met de afmetingen van een rolcontainer. In de koelbox passen onder meer de standaard fusten die voor verse levensmiddelen worden gebruikt. “Wij zien veel bedrijven met bijvoorbeeld 12 rolcontainers de stad inrijden, waarvan maar 4 gevuld zijn met versproducten. Daarvoor gebruiken ze een actief gekoelde vrachtwagen. Met onze VebaBox hoeven alleen die 4 rolcontainers te worden gekoeld”, vertelt Jordy Noordermeer, sales manager van VebaBox Cool Solutions. 

De VebaBox is modulair opgebouwd. Als de koelmotor stuk is, kan een medewerker die binnen vijf minuten vervangen. “De koelmotor kan worden gevoed door een batterij, maar ook door de dynamo van het voertuig of door aansluiting op het reguliere stroomnet”, weet Noordermeer.

De VebaBox biedt de mogelijkheid om een volledig temperatuurgecontroleerde keten in te richten zonder te hoeven investeren in actieve koeling van warehouses en vrachtauto. “Vaak zie je dat goederen worden overgeslagen van een trailer naar een bakwagen of bestelauto. Overslag in een regulier warehouse betekent een potentiële breuk in de koudeketen. Met de VebaBox kunnen we die voorkomen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer