Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Spierings presenteert ‘Tesla onder het bouwmaterieel’

Spierings Mobile Cranes heeft de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld op de markt gebracht. Met deze hijskraan – de SK487-AT3 City Boy – kan zowel emissievrij gereden als gewerkt worden. Daarmee is de hijskraan niet alleen een wendbare oplossing voor de binnenstedelijke omgeving, maar ook een belangrijke stap in de stikstofcrisis.

De première van de City Boy werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de overheid. Vier Nederlandse kraanbedrijven namen er hun eerste exemplaar in ontvangst. “Een moment waar de hijs- en bouwwereld reikhalzend naar heeft uitgekeken”, aldus CEO Koos Spierings.

Het Osse bedrijf heeft al 60 orders voor de kraan genoteerd. Spierings: “Dat geeft aan dat de behoefte groot is. Enerzijds heeft dat te maken met de compactheid en wendbaarheid van de kraan, die daarmee uitermate geschikt is voor de binnenstedelijke omgeving. Anderzijds is dit natuurlijk een sterk antwoord op de stikstofcrisis. Kraanverhuur- en bouwbedrijven kunnen hiermee weer onbelemmerd doen waar ze goed in zijn: bouwen.”

Tijdens de première in Oss was ook George Raessens aanwezig. De vice-voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland noemt de introductie van de City Boy een belangrijke stap voor de bouw- en infrawereld, zeker in het licht van de stikstofcrisis.

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk. Ten eerste omdat we nu emissieloos kunnen rijden en werken; daar is een enorme vraag naar. Ten tweede omdat dit de markt en de politiek zal inspireren om mee te bewegen. Zie deze kraan maar als de Tesla onder het bouwmaterieel. Zes jaar geleden was de Tesla een doorbraak, nu kun je de weg niet meer op zonder er een tegen te komen. Dat moet met deze hijskranen ook gebeuren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer