200 Kögel Lightplus opleggers voor Lannutti • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

200 Kögel Lightplus opleggers voor Lannutti

De Italiaanse logistieke dienstverlener Lannutti heeft zijn wagenpark, toch al niet misselijk met ruim 1250 trekkers en meer dan 2.500 opleggers, uitgebreid met nog eens 200 nieuwe Kögel Lightplus opleggers. Lannutti kiest voor de Kögel Lightplus  vanwege de specifieke bouw, laag eigengewicht. Dit optimaliseert volgens Kögel het logistieke proces en reduceert het aantal ritten.

Lannutti werd overtuigd door de grote stabiliteit van de Kögel Lightplus opleggers. Het lage eigengewicht van 5.145 kilogram in de basisuitvoering. Met individuele opties is het mogelijk het gewicht nog verder te verlagen. De bestelde Lightplus opleggers zijn voorzien van het complete nieuwe lite Kögel chassis. Daarmee is het vastsjorren van de lading mogelijk via VarioFix stalen gatenframe mogelijk, als ook de standaard geleverde 13 paar sjorogen aan elke zijde met een trekkracht van 2.500 kilogram. Het Kopschot, Achterportaal en deuren zijn uit aluminium vervaardigd. Natuurlijk beschikken de Kögel Lightplus opleggers over het ladingveiligheidsscertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Om het gewicht van de voertuigen nog verder te verminderen, heeft Lannutti gekozen voor een aantal optie; aluminium velgen, aluminium steunpoten, aluminium luchtketels, aluminium daksteunen. Nog lichtere achterdeuren (met techniek welke gebruikt wordt in de luchtvaart)  De bodem is aangepast waardoor een bodemlast van 7.200 kilogram. gerealiseerd wordt. Om het kopschot tegen beschadigingen van binnenuit te beschermen

Wordt er een 5 millimeter dikke en 200 millimeter hoge staalplaat, die tevens aan de bodem is vastgeschroefd gemonteerd. Het achterportaal is verder voorzien van een paar rubberen stootbuffers + rubber delta profiel voor een nog betere bescherming bij aanrijdingen.

De gebruikelijke horizontale houten planken zijn vervangen door 48 verticale aluminium latten welke een geheel vormen met het schuifzeil, 24 stuks per kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer