Ga naar hoofdinhoud

26 nieuwe DAF’s voor AB Transport

AB Transport Group breidt haar wagenpark uit met maar liefst 26 nieuwe DAF’s. AB rijdt al jaren met DAF en krijgt er nu 26 DAF XF 480 FTG trekkers bij. Die gaan rijden voor AB Texel Fresh Transport. AB Transport Group is Europees marktleider in aardappeltransport en heeft een vloot van 1.100 trucks. Ruim 40 procent daarvan is een DAF.

AB Transport Group richt zich vooral op het transport van agrarische producten, food producten en grondstoffen. De lading bestaat onder meer uit veevoer, meel voor bakkerijen, aardappelen, kaas, groente, fruit en vloeibare zuivel. Het zijn gespecialiseerde takken van transport. Directeur Dennis Wetenkamp: “Het zijn niches, waarvoor vaak speciale trailers nodig zijn, zoals onderlossers voor aardappelen.”

Betrouwbaarheid van de trucks is belangrijk om op tijd te leveren en ervoor zorgen dat de producten hun kwaliteit behouden. “DAF bouwt betrouwbare trucks. Dat is de afgelopen vijftien jaar wel gebleken. Daardoor zijn de operationele kosten gunstig. Zeker zo belangrijk vinden we een gering eigen gewicht van de trekker, zodat we zoveel mogelijk laadgewicht hebben. De nieuwe DAF XF valt op door zijn lage gewicht. DAF belooft ook een 7 procent lager verbruik in vergelijking met de vorige generatie XF. Daarvan zijn de verbruikscijfers al gunstig, dus we zijn vol spanning in afwachting van de eerste resultaten met de nieuwe XF.”

De nieuwe XF-trekkers zijn voorzien van speciale aluminium brandstoftanks. Die zijn op maat gemaakt door SB Components, om zo veel mogelijk brandstof te kunnen meenemen. De trucks gaan namelijk ook rijden op Engeland. Om aan de wetgeving daar te voldoen zijn de trekkers uitgerust met een voorloopas. Dankzij de speciale tanks is nu 895 liter brandstof mee te nemen, waardoor tanken van duurdere diesel in Engeland niet nodig is. Elk hoekje is benut om de tanks binnen de korte wielbasis van het DAF XF 480 FTG-chassis te krijgen.

AB Transport Group is in Europa marktleider op het gebied van aardappeltransport. Het bedrijf heeft circa 1.700 medewerkers, die 24/7 in touw zijn om de producten op de afgesproken tijd op de plek van bestemming af te leveren. Wetenkamp: “Met hun kennis en een modern wagenpark van zo’n 1.100 trucks en 1.800 trailers zorgen wij voor een betrouwbare en optimale dienstverlening aan onze klanten. Wij kunnen altijd flexibel op- en afschakelen, bijvoorbeeld vanwege een goede oogst of juist een calamiteit. De trucks leggen 120.000 kilometer per jaar af. Dus vinden we chauffeurscomfort belangrijk. DAF is aantrekkelijk door de ruimte in de cabine en de ergonomische indeling. Veel van onze chauffeurs rijden graag in de DAF-trucks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer