8.000 euro subsidie op LNG-truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

8.000 euro subsidie op LNG-truck

Vrachtwagens die gebruik maken van LNG kunnen in de provincie Gelderland nu met een subsidie van 8.000 euro per voertuig worden aangeschaft. De subsidie maakt onderdeel uit van het programma ‘Logistiek als Gelderse motor’. Een nieuwe regeling is per 1 oktober ingegaan, meldt verladersorganisatie EVO.

Wezenberg LNG LZV 1 pers 2016De provincie Gelderland ziet het gebruik van LNG, en de hernieuwbare variant bio-LNG (vloeibaar biomethaan), als een van de belangrijke thema’s voor het schoner en op den duur duurzamer maken van het transport over weg en water in Gelderland. Ook meent de provincie dat het bijdraagt aan het versterken en behouden van de provincie als ‘distributieknooppunt’ en logistieke hotspot.

Behalve financiële impulsen bij de aanschaf van een LNG-voertuig werkt de provincie ook aan uitbreiding van het aantal vulpunten in Gelderland. Daarnaast wordt onderzocht hoe de binnenvaart meer gebruik kan maken van LNG.

Gelderland heeft voorlopig 350.000 euro gereserveerd voor de regeling. Het subsidiebedrag bedraagt 8000 euro per voertuig, met een maximum van 7 voertuigen (= 56.000 euro) per aanvrager.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer