Ga naar hoofdinhoud

800 Nikola’s voor Anheuer-Busch

Bierbrouwer Anheuer-Busch is van plan om haar totale wagenpark in 2025 op hernieuwbare brandstof te laten rijden en voegt de daad bij het woord: er zijn 800 exemplaren van de Nikola Two besteld. Begin 2020 moeten de eerste trucks worden afgeleverd.

Anheuser-Busch heeft gekozen voor de Nikola Two, de variant met een dagcabine. Ook die is echter goed voor een actieradius van maximaal 1600 km en een recharge van 20 minuten. De Nikola trucks hebben elektromotoren die worden gevoed door een brandstofcel. Onlangs presenteerde Anheuer-Busch nieuwe duurzaamheidsplannen, die onder meer een CO2-reductie van 25 procent in de totale supply chain inhouden. Door de aanschaf van de 800 Nikola’s is een reductie van 18 procent al een feit.

Nikola Motor maakte bij de presentatie van de order bekend dat het hard werkt aan de realisatie van waterstofinfrastructuur. “In 2028 willen we meer dan 700 waterstoftankstations hebben in de VS en Canada”, aldus Nikola CEO Trevor Milton. “Het gaat de goede kant op met Nikola. We hebben nu 9 miljard US dollar aan pre-orders staan. Nikola bouwt op bestelling, we speculeren niet”, aldus Milton met een niet mis te verstane sneer naar Tesla. Dat presenteerde donderdag kwartaalcijfers die elke CEO hoofdpijn zouden moeten bezorgen, maar Elon Musk lachte er bij de presentatie wat bij. Anheuser-Busch heeft overigens ook Tesla’s Semi besteld, maar wel veel minder dan Nikola’s: 45 stuks, precies een tiende van de totale Tesla Semi orderportefeuille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer