Ga naar hoofdinhoud

Astrata voegt nieuwe functionaliteiten toe aan TripMonitor

Astrata heeft haar TripMonitor-oplossing uitgebreid met een nieuwe reeks unieke functionaliteiten ten behoeve van een nog beter wagenparkbeheer. TripMonitor stelt wagenparkbeheerders van 3PL-/4PL-ondernemingen en wegvervoerders nu nog beter in staat alle transportactiviteiten die met eigen voertuigen, maar ook met ingehuurde voertuigen worden uitgevoerd, te monitoren, zelfs wanneer de desbetreffende voertuigen niet uitgerust zijn met een Astrata-boordcomputer.

TripMonitor biedt wagenparkbeheerders één volledig overzicht van geplande ritten en de uitvoering ervan, waarbij de focus ligt op die ritten die risico lopen buiten de planning te vallen. Wagenparkbeheerders krijgen een perfect overzicht van alle verwachte aankomsttijden (ETA), benodigde vertrektijd en mogelijke vertragingsrisico’s, zodat ze direct actie kunnen ondernemen en hun klanten kunnen inlichten over de gewijzigde aankomsttijden. Een gedetailleerd inzicht in het verloop van de rit wordt in realtime getoond en wordt vergeleken met de oorspronkelijke tijdsplanning, waardoor er ruimte is voor “management by exception” en proactief ingrijpen. TripMonitor is een perfecte oplossing voor het managen van transportactiviteiten van uw subcontractors, ongeacht welk type boordcomputer in het voertuig gemonteerd is. Daarnaast kan de TripMonitor-oplossing geïntegreerd worden in meer dan 70 verschillende transportmanagement , fleetmanagement  en geavanceerde planningssystemen alsmede trailer- en reefer-dataproviders.

De TripMonitor-oplossing wijst automatisch transportbewegingen toe aan voertuigen, zodat wagenparkbeheerders hun aandacht kunnen richten op andere prioriteiten. Automatische toewijzing van transportbewegingen aan voertuigen geschiedt op basis van de actuele positie van de transportmiddelen, het beginpunt van het transporttraject en de geplande vertrektijden (STD). Zodra een herkend voertuig gedurende een bepaalde tijd op een van tevoren vastgestelde locatie is, wordt automatisch een transportbeweging toegewezen aan dat voertuig.

Tot de nieuwe functionaliteit van TripMonitor behoren automatische waarschuwingen, waardoor wagenparkbeheerders tijd kunnen besparen en de kans krijgen proactief te reageren. Wanneer aan een of meer ritvoorwaarden niet is voldaan, genereert TripMonitor een waarschuwing (zelfs nog voor aanvang van een rit). Dit biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid corrigerende maatregelen te nemen en onmiddellijk contact op te nemen met de vervoerder. De uitgebreide reeks van waarschuwingen omvat meldingen in geval van afwijkingen bij de toegewezen vervoerder, voertuig, en kentekenplaat, of discrepanties op basis van trip, locatie en voertuig.

Al naargelang het type waarschuwing kunnen deze worden weergegeven op het dashboard van de gebruiker, via e-mail of via een sms-bericht.

De nieuwe functionaliteit van het TripMonitor-platform omvat ook periodieke bedrijfsrapportages over de status van elke rit, het werkelijk verloop in vergelijking met de planning, en de prestaties van de onderaannemers. Elk rapport kan gefilterd worden op een gedefinieerde tijdsperiode, waardoor wagenparkbeheerders gegevens krijgen die hen een nog beter en gedetailleerd inzicht geven. De rapportagefunctie

van TripMonitor is een geweldig hulpmiddel dat kan bijdragen aan het verhogen van de productiviteit en aan een continu verbeteringsproces.

Er zijn twee hoofdrapporten beschikbaar:

  • Overall Transport Operator Performance – dit rapport biedt één duidelijk overzicht van alle vervoerders op basis van hun prestatie-indicatie en een vergelijking van hun prestaties. De vervoerders die het best presteren, verschijnen bovenaan de lijst.
  • Individual Transport Operator Performance – dit rapport biedt wagenparkbeheerders een gedetailleerder inzicht in de prestaties van een geselecteerde vervoerder, waarbij gebruik wordt gemaakt van duidelijke grafieken met betrekking tot de uitgevoerde ritten in een geselecteerde tijdsperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer