Ga naar hoofdinhoud

Belgische politie onderhandelt over boetes overbelading

De Belgische politie onderhandelt met chauffeurs bij beboeting voor overbelading. Dat is de conclusie van TLN naar aanleiding van twee recente meldingen van leden over controles bij onze zuiderburen deze week.

Kabinet blijft af van regels transportToen de chauffeur aangaf om in lijn met het advies van TLN voor ‘consignatie’ te willen tekenen, vertelde de dienstdoende agent dat dan de boete verhoogd werd met 300 euro tot 600 euro. De reden: hij had in dat geval meer werk bij het opmaken van het proces verbaal en het bijbehorende rapport. Of in het andere geval: stel, het komt voor de rechter, dan moet het verbaal wél helemaal kloppen.

Deze praktijken komen al jaren voor TLN probeert er op alle mogelijke manieren een einde aan te maken maar dat is nagenoeg onmogelijk. De Europese Commissie heeft geen bevoegdheid om in te grijpen. Het handhavingsbeleid is een bevoegdheid van ‘de lidstaten’. Ook is er kortgeleden een brief naar de Belgische minister gestuurd. Klaarblijkelijk kan dit ook niet voorkomen dat inspecteurs en agenten proberen om op deze kwalijke manier een transportondernemer geen gebruik van zijn rechten te laten maken. TLN kan op dit moment niet veel meer doen dan continu aandacht vragen voor deze twijfelachtige praktijken en vraagt dan ook om dergelijke onderhandelingssituaties aan haar te melden.

Bron: TLN

 

2 reacties op “Belgische politie onderhandelt over boetes overbelading

  • jan

    Typisch Belgie, corrupt tot op het bot. of je nu in Vlaanderen, Brussel of bij de Frambozen bent. En daar staat ook nog het hoofdkantoor van de EU, je zou de conclusie kunnen trekken dat de 1 de ander aansteekt….

  • jozef

    typiche HOLLANDER als hy geen gelyk krygt begint hy te schelden maar goed jongen ik vind het niet kunnen dat je hier met 60TON over de weg rydt verschillende van jullie zyn hier doorbruggen gezakt en dat corrupt zyn kyk naar uw eigen landgenoten dan is het niet beter tot op het bod ik denk janneke dat ge simpel van geest bent
    ik wens u toch veel succes in uw toekomst
    de beste groeten van jozef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer