'Belgische tolboetes rijzen de pan uit' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Belgische tolboetes rijzen de pan uit’

Adviesbureau Transport in Nood luidt de noodklok over de tolboetes in België. Transport in Nood betaalt de boetes als tussenpersoon voor Nederlandse transportbedrijven en moest in de afgelopen twee weken zestien boetes met een totaalbedrag van 175.000 euro aftikken.

Dat meldt Transport in Nood in een e-mailnieuwsbrief. Donderdag 1 februari kwam er een boete binnen van 51.600 euro voor het onbewust niet betalen/afrekenen van de Belgische tol. De vrachtwagen was onderweg naar het vliegveld van Luxemburg (luchtvracht) en werd aangehouden door een Belgische ‘Contrôleur fiscal’ in Wallonië. De combinatie moest daar blijven totdat de boete volledig voldaan was. Na aankondiging dat de advocaat van Transport in Nood een claim zou indienen voor elk uur dat het vliegtuig moest wachten, mocht de vrachtwagen gelukkig wel verder rijden. Het transportbedrijf heeft daarvoor wel schriftelijk moeten bevestigen dat zij de openstaande boete z.s.m. betaalt.

Transport in Nood adviseert transportbedrijven in deze materie contact op te nemen met de leverancier van het tolkastje en te (laten) verifiëren of alle kentekens correct zijn geregistreerd. Denk hierbij aan het gewicht, het aantal assen en de emissieklasse. “Bekijk ook of alle kentekens gefactureerd worden, want het is mogelijk dat een kenteken om de één of andere reden niet gefactureerd wordt. Spreek uw chauffeurs er ook nogmaals op aan om na problemen met de OBU onmiddellijk te stoppen en contact op te nemen met de planning. Ook moet de leverancier direct gebeld worden. U krijgt dan 3 uur de tijd om het probleem op te lossen”, aldus Transport in Nood, dat getuige onderstaande cartoon ook nog wel lachen om de hoge boetes.

Eén reactie op “‘Belgische tolboetes rijzen de pan uit’

  • W van Varik

    Als reactie op de Belgische tol heffing zou Nederland tol kunnen gaan heffen op de Westerschelde voor de zeeschepen die naar Antwerpen en Gent gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer