Boete bij onjuist gebruik 1-minuut regel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Boete bij onjuist gebruik 1-minuut regel

TLN meldt dat ILT sinds kort controleert of bestuurders tijdens de dagelijkse rust het voertuig verplaatst hebben. Dit doen ze op basis van de snelheidsgegevens per seconde geregistreerd door de tachograaf. De eerste boetes zijn al gesignaleerd.

tachograaf kaartHet eerste voornemen tot een boete voor het verplaatsen van het voertuig tijdens de dagelijkse rust is een feit. De chauffeur in kwestie heeft tijdens de dagelijkse rust het voertuig zeven keer verplaatst om het voertuig verder te kunnen laden.

De op de bestuurderskaart geregistreerde activiteit (rust) komt niet overeen met de werkelijk uitgevoerde activiteit (ander werk.) Dit leverde de werkgever en de werknemer een voornemen tot boeteoplegging op van respectievelijk 4.400 en 1.500 euro.

Alle tachografen berekenen na een kalenderminuut welke activiteit over die kalenderminuut weggeschreven moet worden. Digitale tachografen van na 1 oktober 2011 berekenen de rijtijden op een andere manier dan digitale tachografen van vóór 1 oktober 2011.

Bron: TLN

 

5 reacties op “Boete bij onjuist gebruik 1-minuut regel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer