Ga naar hoofdinhoud

Branche blij met flexibele methode container wegen

Transport en Logistiek Nederland (TLN), expediteursvereniging FENEX, verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex zijn blij dat het kabinet bij de invoering van de internationale containerweegplicht rekening houdt met de doorstroming van containers in Nederland. Dit is volgens de organisaties goed nieuws voor het Nederlandse bedrijfsleven.

containers_rotterdamVanaf 1 juli zijn verladers en expediteurs verplicht om het gewicht van een container te verifiëren voordat de container aan boord van een schip geladen wordt. Het ministerie van infrastructuur en milieu publiceerde afgelopen vrijdag de Nederlandse invulling van de internationale regelgeving. Mede op advies van TLN, FENEX, EVO en Fenedex kiest de Nederlandse overheid voor een flexibele methode; een regeling waarbij bedrijven die gebruik willen maken van een gecertificeerde berekenmethode een eenvoudige procedure kunnen volgen.

Dit betekent dat ieder bedrijf dat deze procedure volgt automatisch gebruik mag maken van methode 2. Zij hoeven niet te beschikken over aparte certificeringen, zoals AEO of ISO-certificeringen, of aan extra eisen te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer