Chevin lanceert nieuwe API voor FleetWave • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chevin lanceert nieuwe API voor FleetWave

Chevin lanceert een gloednieuwe API voor zijn toonaangevende vlootbeheersoftware FleetWave – om tegemoet te komen aan nieuwe technologieën en op vraag van gebruikers. FleetWave is ontwikkeld om het centrale zenuwknooppunt te zijn voor alle informatie rond activa, fleet en bestuurders en gebruikt voortaan een API die een veilige externe toegang biedt tot specifieke onderdelen van de softwaregegevens.

FleetWaves nieuwe standaard-API is al ingesteld om meer dan 100 verschillende systemen van derden te kunnen integreren – zoals gps en telematica, tanksystemen, boekhoudsoftware en leasebedrijven – en biedt systeemgebruikers daarnaast de mogelijkheid om de integratiemogelijkheden van de software nog verder uit te breiden.

Paul Verkinderen, Vice President voor EMEA Sales, verklaarde dat gebruikers voortaan hun eigen tools kunnen bouwen volgens de CRUD-regels (“Create, Read, Update, Delete” of “Creëer, Lees, Update, Verwijder”) door de informatie uit FleetWaves standaard datatabellen als hefboom te gebruiken. In eenvoudige bewoordingen: data uit FleetWave kan nu worden gedeeld met of geüpdatet worden door andere softwaretoepassingen, in ‘real time’ en dat zonder bulkimport of -export of manuele data-invoer.

“Als je de efficiëntie van je vloot wil maximaliseren en de kostprijs wil beperken tot het minimum, dan kan je fleetafdeling niet als een aparte eenheid werken. Ze moet nauw worden geïntegreerd in de hele bedrijfsstructuur. Als je een hoog niveau van integratie kan bieden in de kritieke interne systemen, dan ontstaan allerlei nieuwe soorten efficiëntie en kansen om beslissingen te nemen.”

Verkinderen zei dat voor de gemiddelde vloot talrijke potentiële externe datastromen van leveranciers en informatiebronnen beschikbaar zijn. Het automatisch integreren daarvan biedt de mogelijkheid om deze informatie te stroomlijnen tot bijna real time-informatie.

“Dit biedt duidelijke voordelen – zo kan data van je brandstofleverancier of commerciële tankkaart exacte informatie opleveren over het brandstofverbruik, de kilometerstand en de duurzaamheidsprestaties –, maar systeemintegratie opent ook de deur naar allerlei nieuwe managementstrategieën.”

“FleetWave wordt gebruikt als een centraal systeem om de hele vloot te beheren en biedt de mogelijkheid om de intelligentie op te krikken via andere systemen en toepassingen. Volgens ons is dat de sleutel tot een compleet overzicht op alle informatie, kosten en prestaties van de vloot. Onze nieuwe API vergroot de mogelijkheden nog door gebruikers met programmeerkennis de mogelijkheid te geven om hun eigen tools te bouwen, die kunnen worden geïntegreerd in de standaardtabellen van FleetWave.”

“De integratiemogelijkheden van FleetWave zijn zelfs zo gesofisticeerd geworden dat we merken dat onze software steeds vaker wordt gebruikt als een kritieke operationele tool, maar ook als een business intelligence-instrument voor een hele organisatie, en dus niet enkel om de vloot te beheren.”

“Ons API-kader blijft steeds groeien en deze nieuwe functie is een onschatbare manier om data te delen, processen te stroomlijnen en administratieve lasten te elimineren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer