CVC neemt fiks aandeel in DKV Mobility Services Group • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CVC neemt fiks aandeel in DKV Mobility Services Group

CVC Capital Partners Fund VII heeft een overeenkomst getekend ter verkrijging van 20 procent deelname in DKV MOBILITY SERVICES Group. De familievennoten, en tot dusver de enige eigenaren van DKV, houden na het voltooien van deze transactie een 80 procent meerderheidsbelang in de onderneming. Over de aankoopprijs zijn partijen stilzwijgen overeengekomen. De transactie is nog onder voorbehoud van toestemming van de wettelijke autoriteiten, dit wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2019.

Samen met de meerderheidsvennoten en de directie gaat CVC de onderneming DKV, een van Europa’s toonaangevende aanbieders van cashfree verzorging onderweg voor wegvervoer van goederen en personen, tolservice en andere mobiliteitsdiensten, ondersteunen bij het verder versnellen van zijn succesvolle groeistrategie. Zwaartepunten in dit verband zijn de voortgaande digitalisatie van het bedrijfsmodel en de uitbreiding van het serviceaanbod van DKV. Met dit doel kan DKV vanaf nu terugvallen op de grote expertise en het internationale netwerk van CVC.

CVC is de afgelopen jaren regelmatig samenwerking aangegaan met familiebedrijven en oprichters van bedrijven en heeft zijn fondsen in deze ondernemingen geïnvesteerd. Deze werkwijze komt onder meer tot uiting in de huidige portefeuille van het fonds in Duitsland. De oprichters(families) nemen ook deel in Douglas en Tipico. Bovendien is CVC recentelijk een strategische partnership aangegaan met de familie Messer met als doel de vorming van een wereldwijd toonaangevende gespecialiseerde onderneming op gebied van industriële gassen.

UniCredit en Commerzbank treden op als financieel consultants voor de familievennoten; Taylor Wessing biedt juridisch advies. CVC heeft mandaat gegeven aan de Royal Bank of Canada als financieel consultant en aan GÖRG als juridisch adviseur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer