DAF showt CF Electric en CF FAW in Solutrans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF showt CF Electric en CF FAW in Solutrans

Op de Franse vakbeurs Solutrans laat DAF de CF Electric zien in een nieuwe kleur, en tevens is het nieuwe breed inzetbare 8×4 DAF CF FAW-chassis on display.

De DAF CF Electric, die deelneemt aan uitgebreide veldtesten bij klanten, is een volledig elektrische 4×2 trekker (met GCW tot 37 ton) in stedelijke gebieden, waar enkel- of dubbelassige trailers de norm zijn. De kern van zijn intelligente VDL’s E-Power Technology aandrijflijn is een 210 kilowatt elektrische motor, die zijn energie haalt uit een lithium-ion batterijpakket met een totale capaciteit van 170 kilowattuur. De CF heeft een actieradius tot zo’n 100 kilometer wat hem geschikt maakt voor ’zero emission’ transport in hoge volumes in de stedelijke gebieden. De batterijen hebben een 30-minuten snellaadfunctie en volledig opladen duurt maar anderhalf uur.

Het nieuwe FAW bakwagen-chassis – beschikbaar als CF en XF – is uitgerust met een tridem. Deze bestaat uit een tandem met dubbele aandrijving voor een uitmuntende tractie en een gestuurde sleepas, die de FAW een toonaangevende wendbaarheid geeft. Het nieuwe 8×4 FAW-chassis heeft een technisch GVW van 37 ton en is bij uitstek geschikt maakt voor het vervoer van grote of zware ladingen op bouwplaatsen waar relatief weinig ruimte is. Het nieuwe chassis is de perfecte basis voor een kipper, betonmixer opbouw of voor combinaties met een haakliftsysteem.

Philippe Canetti, Managing Director van DAF Trucks France: “Frankrijk is de tweede truckmarkt van Europa en we presteren er uitstekend. Illustratief is dat DAF’s marktaandeel blijft groeien; dat steeg van het record van 13,2 procent over heel 2018 naar 13,6 procent over de eerste drie kwartalen van dit jaar. En geen ander import merk verkoopt in Frankrijk meer trekkers dan DAF. Samen met ons professionele dealer netwerk willen we nu net zo succesvol worden in het bakwagensegment.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer