Ga naar hoofdinhoud

Daimler gaat met Actros Chinese markt op

In een poging om zakelijke risico’s zoveel mogelijk te verspreiden over de wereld heeft Daimler plannen om de Mercedes-Benz Actros ook in China te gaan bouwen. Dat zou aan het einde van dit decennium realiteit moeten zijn, meldt het Duitse Handelsblatt.

Actros_Slovenia_drive_ttmweb_lr (13)Daimler wil een grotere rol in China, ’s werelds grootste truckmarkt. Jaarlijks zouden er tussen de 10.000 en 100.000 Actrossen in een nieuw te bouwen fabriek geproduceerd moeten worden. Samen met joint-venture partner Beiqi Foton Motor zou daar meer 100 miljoen dollar in worden geïnvesteerd. Om de Actros aan de man te brengen wil Daimler ook 200 dealer- en servicevestigingen in China opzetten.

Daimler truckbaas Wolfgang Bernhard wil met Daimler ’s werelds grootste truckfabrikant ter wereld blijven, maar heeft het in de Verenigde Staten en Brazilië moeilijk.

De stap van Daimler en Beiqi Foton Motor is opmerkelijk, omdat het al langer de Chinese markt bewerkt met speciaal voor die markt ontwikkelde trucks. De Auman EST werd onlangs uitgeroepen tot de eerste Chinese Truck of the Year. Westerse trucks als de Actros bleken tot nog toe voor de Chinese markt technisch te geavanceerd en ook gewoon veel te duur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer