Daimler presenteert Fuso Super Great • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler presenteert Fuso Super Great

Daimler Trucks heeft haar nieuwe truck Fuso Super Great gepresenteerd. De Super Great moet Daimler een toppositie in de Japanse markt verschaffen.

De Fuso Super Great is volgens Daimler een nieuw ontwikkelde truck, maar hij gebruikt wel belangrijke technologieën uit de stal van Daimler. Zo komen de componenten voor de aandrijflijn uit Mannheim, Kassel, Gaggenau (Mercedes-Benz) en het Amerikaanse Redford (waar Detroit zetelt).

De synergievoordelen leveren de Japanse transporteur naar verwachting een verbetering in brandstofverbruik op van 15 procent ten opzichte van de voorganger van de Super Great.

De motor van de Super Great is een 10,7 liter sterke OM470 motor, die voldoet aan de Japanse emissienorm JP17. Gekoppeld aan de motor zit een ShiftPilot automatische transmissie van 12 gangen. Componenten van de aangedreven as, die in de Japanse fabriek in Kawasaki geproduceerd wordt, zijn afkomstig van de Mercedes-Benz fabriek in Kassel en de Detroit-fabriek in Redford.

De Super Great profiteert ook van Daimlers talrijke veiligheids- en assistentiesystemen. Zo heeft de Super Great Active Brake Assist 4, Active Attention Assist en Active Sideguard Assist. Tevens is telematicasysteem Truckonnect beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer