fbpx Ga naar hoofdinhoud

Daimler presenteert twee elektrische trucks voor Amerikaanse markt

Daimler Trucks heeft donderdag in de Amerikaanse thuisbasis Portland twee nieuwe elektrische trucks gepresenteerd, de Freightliner eCascadia en de Freightliner eM2. Daimler zet ook een wereldomvattende E-Mobility Group om de uitrol van elektrische aandrijflijnen in alle markten te coördineren.


Daimler zet dertig van de elektrische Freightliners voor het einde van het jaar in bij klanten. Serieproductie staat gepland voor 2021. De eCascadia heeft maar liefst 730 pk, komende uit de 550 kWh sterke accupakketten. Dat is voldoende voor een actieradius van 400 km. Snel opladen kan ook, binnen 90 minuten is 80 procent van de batterijcapaciteit weer beschikbaar, goed voor 320 km. De eCascadia is bedoeld voor lange-afstandstransport, en dan is 400 km niet erg veel.

De Freightliner eM2 daarentegen is bedoeld voor lokale en regionale distributie. De accu levert bij de eM2 325 kWh, goed voor 480 pk en een actieradius van 370 km. Ook hier is snelladen mogelijk: in een uurtje zit er weer 80 procent stroom in de accu’s.

Daimler timmert lekker aan de weg met elektrische trucks de laatste tijd, met de Citaro stadsbus, Fuso eCanter en Mercedes-Benz eActros als voorbeelden in Europa. In de VS presenteerde Daimler ook de elektrische variant van de bekende gele schoolbus met de Thomas Built Saf-T Liner C2 Jouley. Het portfolio elektrische bedrijfsvoertuigen neemt alleen maar toe en Daimler Trucks wil de know-how en efficiency consolideren. Daarom richt het de E-Mobility Group op. Met deze EMG wil Daimler een wereldwijde strategie neerzetten voor elektrische componenten, complete elektrische voertuigen en een gestandaardiseerd, wereldwijd elektrisch voertuigplatform ontwikkelen dat vergelijkbaar is met de wereldwijde platformstrategie van Daimler Trucks voor conventionele motoren en aandrijfcomponenten. EMG is wereldwijd opgezet en gaat werken met medewerkers in in Portland (VS), Stuttgart (Duitsland) en Kawasaki (Japan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer