fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dakar alweer voorbij voor Martin van den Brink

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink zijn uit de Dakar Rally. De equipe van Mammoet Rallysport heeft woensdag de strijd moeten staken. “De falende motortechniek heeft ons genekt. Een kapotte injector veroorzaakte vermoedelijk het vermogensverlies waardoor we bleven steken op een steile duin en vervolgens een koprol maakten.”

Berusting, radeloosheid en teleurstelling vochten vanochtend om voorrang bij Van den Brink. “Het is vreselijk zuur om op deze manier de Dakar Rally te moeten verlaten. De motor is kapot. We kunnen er niets aan doen. Als het blok op tijd gemaakt kan worden gaan we zondag van start in het klassement voor de de uitvallers. Vreselijk jammer, maar het is niet anders.”

De Harskamper maakte met zijn equipe een buiteling vanaf een duin en zag geen kans de finish van de special te halen. “De techniek heeft ons genekt. We hadden nog maar 5 werkende cilinders. De motorproblemen en het daardoor veroorzaakte vermogensverlies stonden aan de basis van een buiteling vanaf een duin.” De drie rijders van Mammoet Rallysport bleven ongedeerd. “We gingen vier keer over de kop. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Het was wel even schrikken”, aldus de 48-jarige teameigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer